Σε νέα ανατιμολόγηση φαρμάκων προχωρά ο ΕΟΦ

23-03-2019

Σε νέα ανατιμολόγηση φαρμάκων προχωρά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων. Ήδη έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ο κατάλογος με τα φαρμακευτικά προϊόντα που θα ανατιμολογηθούν και ο ΕΟΦ καλεί τους κατόχους Άδειας Κυκλοφορίας των προϊόντων να αποστείλουν τυχόν παρατηρήσεις τους που θα αφορούν αποκλειστικά και μόνο σε προσθήκες ή διαγραφές προϊόντων, υποβάλλοντας αίτημα και τα σχετικά δικαιολογητικά στην διαδικτυακή εφαρμογή του Οργανισμού, λαμβάνοντας υπόψη ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες μεταβολής διοικητικών στοιχείων όπως διαδικασίες μετονομασίας ή αλλαγής ΚΑΚ.

Σημειώνεται ότι ο κατάλογος που αναρτήθηκε περιλαμβάνει όλα τα φαρμακευτικά προϊόντα που θα περιλαμβάνονται στο δελτίο τιμών (προϊόντα μη αποζημιούμενα, προϊόντα αίματος κλπ). Αιτήματα διαγραφής πρέπει να υποβάλλονται μόνο στην περίπτωση που ο ΚΑΚ επιθυμεί να αποσύρει το προϊόν του από την αγορά.

Ο σχετικός σύνδεσμος είναι ο ακόλουθος: https://services.eof.gr/myeof/

Η έναρξη υποβολής ορίζεται η Πέμπτη 21-03-2019 με ημερομηνία λήξης έως και την Παρασκευή 29-03-2019 ενώ για την υποβολή στοιχείων/φύλλων έρευνας θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση, όπου με βάση τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα Υπουργική Απόφαση η ημερομηνία άντλησης δεδομένων από την EURIPID θα είναι αυτή της 1ης Φεβρουαρίου 2019.