Ερυθρός Σταυρός: Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές του ΔΣ

29-03-2019

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις εκλογές στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΕΣ). Την ερχόμενη Κυριακή 31 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση στην Αθήνα και στα περιφερειακά τμήματα του ανά την επικράτεια, για τον Ορισμό Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια αρχαιρεσιών ανάδειξης 21 Τακτικών Μελών του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΣ και 7 Αναπληρωματικών Μελών, 5μελούς Εξελεγκτικής Επιτροπής και 3μελούς Επιτροπής Δεοντολογίας.

Οι τόποι διεξαγωγής της ορίζονται από τους αντίστοιχους τόπους εγγραφής κάθε Μέλους του ΕΕΣ, ενώ σε περίπτωση μη επίτευξης της συνολικής προβλεπόμενης απαρτίας στην ως άνω Γενική Συνέλευση ΕΕΣ, θα συγκληθεί Α΄ Επαναληπτική Σύνοδος Γενικής Συνέλευσης ΕΕΣ, στις 7 Απριλίου 2019, στους ίδιους τόπους και την ίδια ώρα.

Ανάμεσά στους σημαντικούς ανθρώπους, που έχουν θέσει υποψηφιότητα, είναι ο πατέρας Νικόλαος Φαρμάκης ο οποίος έχει διακριθεί για την απαράμιλλη ανθρωπιστική του δράση. Είναι ιδρυτικό μέλος και σύμβουλος και άλλων σημαντικών φορέων ανθρωπιστικής βοήθειας και συμπαράστασης σε ευπαθείς ομάδες με έντονη δράση στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει τιμηθεί για το έργο του αυτό με σημαντικές διακρίσεις