Πρόεδρος του ΣΦΕΕ: Ρωμαϊκή αρένα το clawback με θεατές και μονομάχους

01-04-2019

Δικαιότερη κατανομή του Clawback από την Πολιτεία, ζητά ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ Ολύμπιος Παπαδημητρίου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έχει δημιουργηθεί μία ρωμαϊκή αρένα με θεατές που κάθονται στις κερκίδες που επιχαίρουν, τη στιγμή που  οι επιχειρήσεις ως μονομάχοι, παλεύουν και τρώνε τις σάρκες τους.Ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ καλεί τους διοικούντες να διαχειριστούν πιο αποδοτικά τη δαπάνη που έχουν ορίσει  και να μην τη φορτώνουν  στους παρόχους.

Τα βάρη των αυτόματων επιστροφών για τις εταιρείες δεν έχουν ευρωπαϊκό προηγούμενο τόνισε ο κος Παπαδημητρίου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι τετραπλάσια του ευρωπαϊκού όρου και πλέον απειλούν άμεσα  τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Κι όμως, υπογράμμισε ο κος Παπαδημητρίου, το μέλλον των επιχειρήσεων συνδέεται άμεσα όχι μόνο με την υγεία των Ελλήνων ασθενών, αλλά και με την ανόρθωση της οικονομίας. Ο φαρμακευτικός κλάδος είπε επίσης ο κος Παπαδημητρίου, αποτελεί την τρίτη εξαγωγική δύναμη της χώρας, εξάγοντας σε 141 χώρες, με επίδραση που αγγίζει τα 6 δις ευρώ και καλύπτει το 3,5% του ΑΕΠ της χώρας. Από την άλλη κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ, η επιστήμη αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο, κάνει τεράστια άλματα στη μάχη ανίατων ασθενειών, επενδύοντας 34 δισ ετησίως, προκειμένου να αναπτυχθούν πάνω από 7.000 φάρμακα που μπορούν να σώσουν ζωές.