Γιατί πεινάω συνέχεια; Αυτοί είναι οι 3 λόγοι

Σίγουρα το έχουμε πάθει όλοι. Να έχουμε την αίσθηση πως πεινάμε συνεχώς και να μην μπορούμε να χορτάσουμε με τίποτα. Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό; Η επιστήμη τώρα απαντά.

Οι 3 πιο συχνοί λόγοι για την συνεχή πείνα είναι;

Έλλειψη ύπνου:
Η αλήθεια είναι ότι σε πολλούς ανθρώπους η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του αισθήματος της πείνας κι αυτό γιατί απορρυθμίζονται οι φυσικές ορμόνες του οργανισμού. Έτσι, σαν αποτέλεσμα, μπορεί ξαφνικά να νιώσουν μία αδυναμία στο να αντισταθούν σε λαχταριστά φαγητά, κι έτσι να έχουν σαν αποτέλεσμα και την αύξηση του βάρους τους.

Μη επαρκής πρόσληψη νερού:
Το νερό αποτελεί ένα από τα βασικά εργαλεία για να κόψει κανείς την όρεξή του για φαγητό καθώς προκαλεί κορεσμό. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνες, οι γυναίκες που κατανάλωναν μισό λίτρο νερό 30 λεπτά πριν να γευματίσουν, μετά από διάστημα οκτώ εβδομάδων, μειώνουν την όρεξή τους και χάνουν βάρος.

Υψηλή πρόσληψη ζάχαρης:
Διάφορες έρευνες έχουν επιβεβαιώσει ότι η υπερβολική πρόσληψη ζάχαρης φαίνεται να αυξάνει την όρεξη, ακριβώς επειδή προκαλεί μεγαλύτερη παραγωγή γκρελίνης. Όσο, λοιπόν, μειώνεται η πρόσληψη ζάχαρης τόσο μειώνεται και η συνεχής επιθυμία για φαγητό.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Πως η πείνα συνδέεται με την διάθεση μας

In this article