Αλκοόλ: Οι ευχάριστοι υπάλληλοι πίνουν περισσότερο μετά την δουλειά

11-04-2019

Όλοι έχουμε πάει σε δημόσιες υπηρεσίες ή ακόμα και σε ιδιωτικά γραφεία και ο υπάλληλος μας έχει υποδεχτεί με ένα μεγάλο χαμόγελο. Τώρα, νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει πως οι υπάλληλοι που είναι συνέχεια ευχάριστοι και χαμογελαστοί έχουν περισσότερες πιθανότητες να πίνουν περισσότερο μετα τη δουλειά. Ο λόγος; Είναι συναισθηματικά εξουθενωτικό να είναι κανείς ευχάριστος συνέχεια με όλο τον κόσμο ό,τι κι αν του συμβαίνει.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια στις Ηνωμένες Πολιτείες ανέλυσαν δεδομένα που πήραν απο την National Survey of Work Stress and Health.
Οι ειδικοί μελέτησαν τηλεφωνικές συνεντεύξεις 1.592 υπαλλήλων στις Ηνωμένες Πολιτείες οι οποίοι ρωτήθηκαν πόσο συχνά αναγκάζονταν να υποδυθούν και να κρύψουν τα συναισθήματα τους και πόσο έπιναν μετά τη δουλειά.

Ταν αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Journal of Occupational Health Psychology.
Η επικεφαλής της έρευνας Alicia Grandey και οι συνεργάτες της διαπίστωσαν πως οι υπάλληλοι που έρχονταν σε επαφή με κόσμο έπιναν περισσότερο με εκείνους που εργάζονταν πιο απομονωμένοι.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, αυτό συμβαίνει επειδή πιέζονται όλη μέρα να χαμογελούν και να είναι ευχάριστοι ακόμακ κι όταν δεν το νιώθουν με αποτέλεσμα να θέλουν να χαλαρώσουν περισσότερο όταν φτάνουν σπίτι.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Αλκοόλ: Επηρεάζει περισσότερο τις γυναίκες