ΕΟΠΥΥ: Επιστροφή στη διαδικασία προπληρωμής γυαλιών όρασης και υπηρεσιών ειδικής αγωγής

18-04-2019

«Επιστροφή» στην διαδικασία της προπληρωμής για γυαλιά οράσεως και υπηρεσίες ειδικής αγωγής προβλέπει εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, τα ατομικά αιτήματα των δικαιούχων για τις ανωτέρω παροχές τα οποία υποβλήθηκαν ή θα υποβληθούν έως 30 Ιουνίου δύνανται να αποζημιώνονται και απευθείας στους δικαιούχους.

Όπως αναφέρεται μάλιστα χαρακτηριστικά: « προκειμένου να επιτευχθεί ομοειδής διαχείριση του μεγάλου όγκου των αιτημάτων, η εκκαθάριση αυτών θα διενεργηθεί ως εξής»:

– Τα αιτήματα με γνωματεύσεις που εκδόθηκαν πριν τις 31/10/2018, θα εκκαθαριστούν με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ίσχυαν κατά το χρόνο έκδοσης αυτών μέχρι τη λήξη τους. Μετά τη λήξη ισχύος των γνωματεύσεων αυτών, οι δικαιούχοι θα προβούν σε έκδοση νέων ηλεκτρονικών.

– Τα αιτήματα με χειρόγραφες γνωματεύσεις που εκδόθηκαν από 1/11/2018 έως 30/1/2019, θα εκκαθαριστούν με τους όρους και τις προϋποθέσεις της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης και για θεραπείες που θα διενεργηθούν μέχρι 30 Ιουνίου 2019 εφόσον βρίσκονται σε ισχύ. Από 1η Ιουλίου 2019 οι γνωματεύσεις αυτές θα πρέπει να έχουν μετατραπεί σε ηλεκτρονικές, στην περίπτωση που δεν έχουν ήδη λήξει μέχρι την ημερομηνία αυτή.

– Για τα αιτήματα με γνωματεύσεις που ακολούθησαν το πρότυπο της γνωμάτευσης και εκδόθηκαν από την 1η Φεβρουαρίου 2019 και μετά εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα με βάση την κοινή υπουργική απόφαση όπως αυτή τροποποιήθηκε. Ως ημερομηνία έναρξης ισχύος των ηλεκτρονικών γνωματεύσεων λαμβάνεται η ημερομηνία ελέγχου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

14 θεμελιώδη δικαιώματα μας για την υγεία που πρέπει να γνωρίζουμε; Της Κωνσταντίνας Π. Μπρούσα Δικηγόρου -Υπεύθυνης Επικοινωνίας της “ΑΚΕΣΩ”