Μία πολύ σοβαρή καταγγελία για τη διοίκηση του ΠΙΣ από τον Δημήτρη Βαρνάβα!

20-04-2019

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία εις βάρος της νέας, προσωρινής διοίκησης του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) προχωρά αργά το βράδυ του Σαββάτου 20 Απριλίου ο Δημήτρης Βαρνάβας, μέλος του Δ.Σ. του ΠΙΣ!

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Βαρνάβας καταγγέλλει τα εξής ασύλληπτα και αδιανόητα, σε σχετική ανάρτησή του στο ygeianet.gr:

“Δικαιολογημένα διαμαρτύρονται οι εργαστηριακοί γιατροί για την αύξηση του claw back που θα προκύψει μετά την απόφαση του υπουργείου Υγείας για δωρεάν εξετάσεις από ομάδες ασφαλισμένων, χωρίς ωστόσο να αυξηθεί το σχετικό κονδύλι στον ΕΟΠΥΥ.

Η νόθα ηγεσία του ΠΙΣ είδε τη διαμαρτυρία των γιατρών ως ευκαιρία να προβληθεί η ίδια. Διοργάνωσε λοιπόν σύσκεψη φορέων, στην οποία κάλεσε μόνον 6 από τους 60 Ιατρικούς Συλλόγους. Απεναντίας κάλεσε όλους τους εκπροσώπους των μεγάλων αλυσίδων Διαγνωστικών Κέντρων (κλικ εδώ).
Πρώτη φορά ο ΠΙΣ, από θεσμικός εκπρόσωπος των γιατρών, εμφανίζεται ως συντονιστής των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων. Δεν θα εκπλαγούμε αν αρχίσουν να συνομιλούν και με τα funds που δραστηριοποιούνται στις εξαγορές ιδιωτικών κλινικών.

Εν τω μεταξύ η νόθα ηγεσία άρχισε να παίζει άθλια παιχνίδια και με τα οικονομικά του ΠΙΣ. Εδώ και ένα μήνα πληρώνει περίεργες δαπάνες μέσω τραπεζικών λογαριασμών, στους οποίους εμφανίζει παραπλανητικά ως χρήστες άλλα πρόσωπα, τα οποία αγνοούν την παράνομη αυτή δραστηριότητα και –ως ευνόητο- θα κινηθούν με κάθε νόμιμο τρόπο, προκειμένου να πάψει αυτή η δραστηριότητα και να διασφαλίσουν την υπόληψή τους“.