Ο Όμιλος ΟΤΕ δίπλα στα παιδιά!

Νοσοκομείο Χανίων & Ρεθύμνου
23-04-2019

Προσφορά νέου εξοπλισμού στα τμήματα Επειγόντων Περιστατικών για παιδιά στα νοσοκομεία Χανίων & Ρεθύμνου.

Ο Όμιλος ΟΤΕ σε συνεργασία με το φορέα «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», αναβάθμισε με νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, δύο Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στην Κρήτη. Τα δύο ΤΕΠ στεγάζονται στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» και το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου και έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν φροντίδα σε περίπου 20 χιλιάδες παιδιά τον χρόνο.

Σύμφωνα με στοιχεία, στη χώρα μας, περισσότερα από 500.000 παιδιά τραυματίζονται κάθε χρόνο. Η πρώτη ώρα (Golden Hour) από τον τραυματισμό ενός παιδιού είναι κρίσιμη για την υγεία του. Μέσα από τη λειτουργία των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, είναι εφικτή η έγκαιρη ανταπόκριση των νοσοκομείων σε αυτά τα περιστατικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία επταετία, ο Όμιλος ΟΤΕ έχει διαθέσει 500 χιλιάδες ευρώ με στόχο τη στήριξη του έργου που επιτελεί ο φορέας «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» για τη δημιουργία και τον εξοπλισμό Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, καθώς και για την αναβάθμιση Παιδιατρικών Τμημάτων σε 13 Δημόσια Νοσοκομεία όλης της χώρας. Στις νοσοκομειακές αυτές μονάδες, έχουν ήδη λάβει ιατρική φροντίδα πάνω από 200 χιλιάδες παιδιά.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, επιστρέφθηκε τις δυο νοσοκομειακές μονάδες στην Κρήτη και εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συμβολή του Ομίλου στη διευκόλυνση και βελτίωση της ζωής των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας. Μάλιστα ανέφερε ότι: «Στους τομείς της υγείας και της φροντίδας των παιδιών, η συνεισφορά του Ομίλου ΟΤΕ είναι συνεχής και διαχρονική. Επενδύοντας στην φροντίδα των παιδιών, επενδύουμε στο μέλλον», προσέθεσε ο κύριος Τσαμάζ.

Κατά τις επισκέψεις, τη χαρά τους εξέφρασαν για τα οφέλη που θα προκύψουν από την αναβάθμιση του εξοπλισμού των νέων τμημάτων, υπογραμμίζοντας ότι αυτά εκτείνονται και σε τομείς εκτός του ίδιου του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, όπως η καλύτερη αντιμετώπιση βαρέως πασχόντων παιδιών, το τμήμα αναζωογόνησης, η ενίσχυση των Εξωτερικών Παιδιατρικών Ιατρείων αλλά και η αποδοτικότερη διακομιδή, εφόσον χρειαστεί, σε τριτοβάθμιο Νοσοκομείο, οι κ.κ. κ. Γεώργιος Ζουρίδης αναπληρωτής Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, και Γεώργιος Φραγκιαδάκης Διοικητής του Γ.Ν. Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», κ. Natasha Clive-Βρέκοσι, η συνεισφορά του Ομίλου ΟΤΕ είναι καίρια στη δύσκολη πορεία και την προσπάθεια που μόνο στόχο έχει την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών.