Ύπνος: Αυτή είναι η συνήθεια που πρέπει να υιοθετήσουμε μιάμιση ώρα πριν κοιμηθούμε

άνδρας που τον έχει πάρει ο ύπνος
29-04-2019

Ο κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του συνήθειες πριν κοιμηθεί. Κάποιοι διαβάζουν, άλλοι βρίσκουν πως κοιμούνται πιο εύκολα εάν βάλουν την τηλεόραση. Όπως και να ΄χει, πολλοί δυσκολεύνται να κοιμηθούν λόγω του άγχους που τους προκαλούν οι πολλές υποχρεώσεις. Τώρα. η επιστήμη έρχεται να δώσει λύση. Μας δείχνει τη συνήθεια που.. εάν υιοθετήσουμε 90 λεπτά πριν πέσουμε στο κρεβάτι, θα κοιμηθούμε γρήγορα και εύκολα.

Έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ στις Ηνωμένες Πολιτείες, θέλει το βραδινό μπάνιο 1,5 ώρα πριν πέσουμε στο κρεβάτι για ύπνο, να μας βοηθά να μειώσουμε το στρες που σχετίζεται με τα επίπεδα της κορτιζόλης, αλλά και να «ρυθμίζει» το σώμα μας στη σωστή θερμοκρασία, προκαλώντας μας την ζωτικής σημασίας χαλάρωση που θα μας βοηθήσει να κοιμηθούμε εύκολα και βαθιά, χωρίς την ταλαιπωρία του «ξύπνα – κοιμήσου» καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Όπως χαρακτηριστικά προκύπτει από μελέτη της Αμερικανικής Ακαδημίας Ιατρικής Ύπνου, η «ταχεία ψύξη» που προκαλείται με την έξοδό μας από το ντους, ξεγελά τον εαυτό μας πως ήρθε η ώρα να πέσει στο κρεβάτι.

Θεωρείται, δηλαδή, ένας φυσικός επαγωγέας του ύπνου, γεγονός που καθιστά το βραδινό μπάνιο πιο ωφέλιμο από το πρωινό, το οποίο αγαπά το μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν, πάντως, να μην το παρακάνουμε σε ό,τι αφορά στη διάρκεια παραμονή μας στο ντους, υποδεικνύοντας ως ιδανική διάρκεια τα 5 με 10 λεπτά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ύπνος: Πως επηρεάζει την υγεία μας