Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Αφύπνισης για την Καρδιακή Ανεπάρκεια: Η Uni-pharma προτείνει το τρόφιμο ειδικής διατροφής Cardiosalt

09-05-2019

Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Αφύπνισης για την Καρδιακή Ανεπάρκεια (6-12 Μαΐου 2019) είναι αυτή που διανύουμε.

Η καρδιακή ανεπάρκεια, είναι μία χρόνια νόσος, κατά την οποία η καρδιά δεν μπορεί πλέον να αντλήσει αρκετό αίμα για να το διοχετεύσει στο υπόλοιπο σώμα. Είναι επομένως εξαιρετικά σημαντική η πρόληψη.

Η Uni-pharma φαρμακοβιομηχανία του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη με αφορμή την Πανευρωπαϊκή αυτή Εβδομάδα, προτείνει ένα τρόφιμο ειδικής διατροφής, το CardioSalt, μεταλλικό αλάτι με 50% λιγότερο Νάτριο.
Η υποκατάσταση του κοινού επιτραπέζιου άλατος από το CardioSalt βοηθά στη μείωση της κατανάλωσης νατρίου και στη διατήρηση της φυσιολογικής αρτηριακής πίεσης, χωρίς εκπτώσεις στη γεύση.

Στο CardioSalt το αλάτι νατρίου έχει υποκατασταθεί μερικώς με άλατα καλίου, μαγνησίου και ασβεστίου. Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα και δεν περιέχει συντηρητικά.

Η αυξημένη κατανάλωση άλατος ενδεχομένως συσχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο απορρύθμισης των ασθενών με χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια (ΧΚΑ). Σε συμπτωματικούς ασθενείς με ΧΚΑ συνιστάται περιορισμός του προσλαμβανόμενου διαιτητικού άλατος υπό τη μορφή άλατος νατρίου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο 39ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2018 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ανακοινώθηκαν προφορικά τα αποτελέσματα μιας πιλοτικής πολυκεντρικής μελέτης σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του Cardiosalt, σε ασθενείς με χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια.
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από την Καρδιολογική Κλινική, ΓΝΑ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» και την Μονάδα Καρδιακής Ανεπάρκειας, Β’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟ».

• Σκοπός της παρούσας μελέτης ήταν η αξιολόγηση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας ενός τροποποιημένου διατροφικού προϊόντος άλατος που περιέχει 50% λιγότερο νάτριο (CardioSalt), συγκριτικά με το συνηθισμένο άλας νατρίου σε ασθενείς με ΧΚΑ.

• Σε διάρκεια 12 εβδομάδων μελετήθηκαν 50 ασθενείς με ΧΚΑ εκ των οποίων οι 30 (ομάδα Α) έλαβαν το τροποποιημένο προϊόν άλατος (ΤΠΑ-Cardiosalt) και 20 (ομάδα Β) το συνηθισμένο διαιτητικό αλάτι, με τη σύσταση να μην υπερβαίνουν το 1,5gr άλατος ανά μερίδα τροφής ανά ημέρα

Μεταξύ των συμπερασμάτων που προέκυψαν ήταν τα εξής:

– Το Cardiosalt συγκρινόμενο με τα συνήθη διατροφικά άλατα φαίνεται ότι είναι ασφαλές σε ασθενείς με ΧΚΑ ως προς τα επίπεδα καλίου, νατρίου και τη νεφρική λειτουργία σε διάρκεια 12 εβδομάδων συνεχούς χορήγησης.

– Οι ασθενείς που έλαβαν Cardiosalt εμφάνισαν αύξηση της Εξάλεπτης Δοκιμασίας Βάδισης και μείωση του BNP, η οποία όμως χρήζει επιβεβαίωσης.

Η φαρμακοβιομηχανία Uni-pharma με πάνω από μισό αιώνα ζωής, έχοντας στο χαρτοφυλάκιό της μία μεγάλη γκάμα πολλών και διαφορετικών σκευασμάτων, βρίσκεται πάντα κοντά στον ασθενή και τις ανάγκες του.

Ο ΕΟΦ συνιστά:

• Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης

• Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας

• Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

• Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά

• Αρ. Γνωστοποίησης ΕΟΦ : 41859/21-10-2014 (Το προϊόν δεν υπόκειται σε διαδικασία αδειοδότησης)