Μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 6% ζητούν οι κλινικές

13-05-2019

Μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 6% στη νοσοκομειακή περίθαλψη, ζητά με επιστολή προς τον πρωθυπουργό η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών. Στην επιστολή, η Ένωση με αφορμή τα μέτρα οικονομικού χαρακτήρα όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται και η μείωση του Φ.Π.Α. αρκετών προϊόντων και υπηρεσιών, που ανακοίνωσε πρόσφατα ο κ. Τσίπρας, τονίζει:

«Επειδή η υγεία δεν αποτελεί είδος πολυτελείας και επειδή η μείωση του συντελεστή Φ.Π.Α. δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της Γενικής Κυβέρνησης διότι, σε πολύ μεγάλο ποσοστό, η τιμολόγηση πραγματοποιείται προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που είναι ο Δημόσιος Οργανισμός Παροχής υπηρεσιών Υγείας, πιστεύουμε ότι θα αποδεχτείτε το αίτημα μας ως λογικό και εφικτό».

Παράλληλα, στο πλαίσιο του Ιατρικού Τουρισμού, «η παροχή των υπηρεσιών μας προς τους ξένους ασθενείς επιβαρύνεται με Φ.Π.Α. 24%» τονίζει και διευκρινίζει: «όμως με τον Ιατρικό Τουρισμό εισρέει συνάλλαγμα στην χώρα συνδυάζοντας την τουριστικών υπηρεσιών με την ιατρική. Όμως την ανάπτυξη του δυσκολεύει ο υψηλός συντελεστής ΦΠΑ».

Και καλεί τον πρωθυπουργό «όπως αποδεχτείτε το αίτημα μας και συμπεριλάβετε τη Νοσοκομειακή Περίθαλψη στον χαμηλό συντελεστή».