Σε σώμα συγκροτείται τη Δευτέρα η Ε.Ε. του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας – Φαβορί για νέος πρόεδρος ο Κώστας Μάρκου

15-05-2019

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Την ερχόμενη Δευτέρα 20 Μαϊου, στις 11 π.μ., συνεδριάζει η Ολομέλεια του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), υπό τη νέα σύνθεσή του, για να προχωρήσει στην εκλογή του νέου προέδρου, των νέων αντιπροέδρων και των νέων μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής του. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Τύπου του υπουργείου Υγείας.
Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του γενικού γραμματέα Υγείας Γιώργου Γιαννόπουλου, στη νέα σύνθεση του ΚΕΣΥ (κλικ εδώ) δεν περιλαμβάνονται εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, περιλαμβάνονται, όμως, εκπρόσωποι από τις Ομοσπονδίες των Υγειονομικών, καθώς και από φορείς οι οποίοι δεν εκπροσωπούνταν στην προηγούμενη σύνθεση του ΚΕΣΥ, όπως ο ΕΟΔΥ, ο οποίος θα εκπροσωπείται πλέον από τον Δημήτρη Βαρνάβα. Δεν περιλαμβάνονται ακόμη οι πρώην πρόεδροι του ΚΕΣΥ.
Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του healthview.gr, η επικρατέστερη υποψηφιότητα για τη θέση του νέου προέδρου του ΚΕΣΥ είναι εκείνη του καθηγητή Παθολογίας – Ενδοκρινολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών Κώστα Μάρκου.