Χοληστερίνη: Αυτός είναι ο ξηρός καρπός που την μειώνει

27-05-2019

Μέχρι σήμερα μας έλεγαν να αποφεύγουμε τους ξηρούς καρπούς γιατί… αν και θρεπτικοί είναι αρκετά παχυντικοί. Τώρα, νέα έρευνα δείχνει πως υπάρχει ένας συγκεκριμένος ξηρός καρπός που μειώνει τον κίνδυνο επιπλοκών από την υψηλή χοληστερίνη. Ποιος είναι αυτός;

Τα αμύγδαλα! Τα οφέλη τους για την υγεία μας έχουν τεκμηριωθεί εδώ και αιώνες και σύγχρονες έρευνες τα επιβεβαιώνουν στο έπακρο.

Τα αμύγδαλα είναι καλή πηγή βιταμίνης-Ε, χαλκού, μαγνησίου και υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης. Περιέχουν επίσης υψηλά επίπεδα υγιών ακόρεστων λιπαρών οξέων και πολλών βιοδραστικών μορίων (όπως ίνες, φυτοστερόλες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά), τα οποία μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη καρδιαγγειακών νόσων.

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό American Diatetic Association έδειξε ότι η κατανάλωση αμυγδάλων αυξάνει τα επίπεδα βιταμίνης Ε στο πλάσμα και στα ερυθρά αιμοσφαίρια στο αίμα, ενώ μειώνει και τα επίπεδα στην χοληστερίνη. Η βιταμίνη Ε είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα από τη φθορά σε καθημερινή βάση και αποτρέπει το φράξιμο των αρτηριών και την οξείδωση της χοληστερόλης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Εγκεφαλικό: Η χαμηλή χοληστερίνη αυξάνει τον κίνδυνο στις γυναίκες