Υπουργείο Υγείας : Ο απολογισμός στο Facebook του Παύλου Πολάκη

Πολάκης
31-05-2019

Αναλυτική παρουσίαση των ….πεπραγμένων του στο υπουργείο Υγείας έκανε μέσω facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην σχετική ανάρτηση:

ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ…ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ…

-Κατάργηση 5ευρου και 25 ευρου στα νοσοκομεία η επαναφορά τους??

-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ιατροφαρμακευτική περίθαλψη η πέταγμα των ανθρώπων αυτών σε υγειονομικό Καιάδα ???.

-Αύξηση του ορίου δαπανών των νοσοκομείων (με ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟ ΧΤΥΠΗΜΑ της υπερτιμολόγησης υλικών και της αλλαγής των προυπολογισμών προς όφελος της πρόσληψής και των αμοιβών προσωπικού) από το 1,5 δισ ευρω του 2015 στα 1,850 δις του 2018 ,η επαναφορά των περικοπών με άνθηση ξανά της κλοπής του δημοσίου χρήματος???

-ΕΟΠΥΥ που να χρωστάει το 2015 2 δισ ευρώ σε ιδιώτες παρόχους ,να τους πληρώνει στη χάση και στη φέξη ,έχοντας δώσει το 2014 80 εκατομ ευρώ όλα όλα στα δημόσια νοσοκομεία η ΕΟΠΠΥ που σήμερα να χρωστάει ούτε 100 εκατομμύρια ,να πληρώνει τους ιδιώτες παρόχους σε 60-90 μέρες από την υποβολή με ηλεκτρονική εκκαθάριση και να εχει δώσει στα δημοσιά νοσοκομεία και τις ΥΠΕ 670 εκατομ ΤΟ 2018????

-Νοσοκομεία που 31/12/14 να χρωστάνε 735 εκατομμύρια ευρώ Η νοσοκομεία που 31/12/18 να έχουν ταμειακό πλεόνασμα 260 εκατομμύρια ευρώ???

-Νοσοκομεία με επάρκεια σε υλικά ,αντιδραστήρια ,αναλώσιμα ,η νοσοκομεία που να σε στέλνουν να τα αγοράζεις από φαρμακεία???

-19.500 προσλήψεις μέχρι σήμερα στις δομές της δημοσιάς υγείας με άλλες 4.500 χιλιάδες σε διαδικασία προκήρυξης και διορισμού από τον Οκτώβρη του 2015 μέχρι σήμερα,η απολύσεις όλων των συμβασιούχων που τόσα προσέφεραν και προσφέρουν στο ΕΣΥ???

-10.000 προγραμματισμένες μόνιμες προσλήψεις στο χώρο της υγείας τα χρόνια 2019-2022(οι πρώτες 1000 από αυτές που αφορούν γιατρούς προκηρύχθηκαν ήδη), Η επαναφορά του κανόνα μια πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις???

-Διώξιμο των εργολαβικών συνεργείων και υπογραφή συμβάσεων εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς και ορούς δουλειάς για τους εργαζόμενους με ταυτόχρονη εξοικονόμηση 20-30% της δαπάνης, Η επαναφορά τους με εργασιακή γαλέρα και 300 ευρω για τους εργαζόμενους??

-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ,Η το πρώτο να ετοιμάζεται για ξενοδοχειο-Σπα και το άλλο να μην τελειώνει??

-Πρόγραμμα ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού με νέα μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας και ξενοδοχειακής αναβάθμισης νοσοκομείων και κέντρων υγείας ,ΥΨΟΥΣ 200 ΕΚΑΤΟΜ ,από εθνικούς πόρους ,ιδίους πόρους περιφέρειας αττικής και δυτ. Μακεδονίας και ευρωπαϊκούς πόρους ,η ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ των μηχανημάτων αυτών σε ιδιώτες (με τους εργαζόμενους μαζί ) για να κερδίζουν εξασφαλισμένα και άκοπα λεφτά ,όπως προτείνει ο Μητσοτάκης και Ο Στουρνάρας????

_Πρωτοβάθμια περίθαλψη που να ενισχύεται με 125 Τοπικές Μονάδες Υγείας(και θα φτάσουν τις 240) και προσλήψεις στα Κέντρα Υγείας ,Η τις 2.500 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ του Γεωργιάδη και το κλείσιμο των ΤΟΜΥ που αναγγέλλει ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ????

……ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…..(με εκαβ,κεελπνο,νοβαρτις κλπ)

Με δυο λόγια …ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ η ΤΟΝ ΚΥΡΙΆΚΟ ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ???

ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΞΑΝΘΟ-ΠΟΛΑΚΗ η ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ-ΒΟΡΙΔΗ????»