Τρέξιμο: Το γρήγορο ή το αργό καίει περισσότερες θερμίδες;

07-06-2019

Το τρέξιμο είναι μια από τις καλύτερες ασκήσεις για την τόνωση της καρδιάς. Μας βοηθάει να διατηρούμε την φόρμα μας και την φυσική μας κατάσταση αλλά και να μειώνουμε το στρες. Μπορούμε να τρέξουμε έξω στη φύση η ακόμα και στον στο διάδρομο ενός γυμναστηρίου. Ένα από τα ερωτήματα όμως όσων συνηθίζουν να αθλούνται και να τρέχουν είναι … το πιο αργό ή το πιο γρήγορο τρέξιμο είναι τελικά εκείνο που βοηθά περισσότερο;

Για να αυξήσετε τις επιδόσεις σας και τις πιθανότητες να κάψετε περισσότερες θερμίδες, αλλά και να κάνετε το χρόνο που αφιερώνετε στο τρέξιμο να είναι πιο εποικοδομητικος, πρέπει να τρέχετε σε χαμηλή ένταση, όπως διαβάζουμε στο Purewow.

Και αυτό γιατί σε χαμηλές εντάσεις άσκησης ο οργανισμός προτιμά το λίπος ως καύσιμο.

Για να κάψεις περισσότερες θερμίδες πρέπει να μειώσεις την ταχύτητα που τρέχεις και να αυξήσεις τον χρόνο που τρέχεις. Οι ειδικοί τονίζουν ότι κατά τη διάρκεια της αερόβιας άσκησης, όσο αυξάνεται η ένταση, αυξάνεται και η συμμετοχή του γλυκογόνου (υδατάνθρακες). Όταν μειώνεται η ένταση, αυξάνεται η συμμετοχή του λίπους.

Το χαλαρό τρέξιμο είναι αρκετά αποτελεσματικό στη βελτίωση της αντοχής και επιτυγχάνεται μεγαλύτερη καύση θερμίδων από το γρήγορο τρέξιμο.

Ακόμη, βοηθάει στην πρόληψη τραυματισμών. Εάν τρέχουμε έντονα καθημερινά, το σώμα μας δεν έχει το χρόνο να αποκατασταθεί κατάλληλα και έτσι ελλοχεύει τραυματισμός.

Τέλος το χαλαρό τρέξιμο βοηθάει επίσης και στην πνευματική χαλάρωση. Όταν τρέχεις έντονα καθημερινά, το τρέξιμο καταλήγει να γίνεται αγγαρεία.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Έστω κι ένα λεπτό τρέξιμο την ημέρα κάνει καλό