Αψυχολόγητος ο Γιώργος Γιαννόπουλος, στη συνάντηση με την Ένωση Ελλήνων Ψυχολόγων…

11-06-2019

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Με την ακατανόητη όσο και καταφανώς αντιδεοντολογική απαίτηση το Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ) να αποσύρει πάραυτα την ανακοίνωσή του, με την οποία καταδικάζει την πρόσφατη απόφαση – γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) για τους όρους και τις προϋποθέσεις άσκησης του επαγγέλματος του ψυχολόγου στη χώρα μας, εμφανίσθηκε το πρωί της Τρίτης 11 Ιουνίου ο γενικός γραμματέας Υγείας Γιώργος Γιαννόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τα μέλη του προεδρείου του ΣΕΨ, συνάντηση την οποία, μάλιστα, ζήτησε ο ίδιος ο Γιώργος Γιαννόπουλος!

Πέραν τούτου, ο Γιώργος Γιαννόπουλος ισχυρίσθηκε επίσης με νόημα ότι η κυβέρνηση… δεν είναι υπηρεσιακή, ενώ, στον διάλογο που ακολούθησε μεταξύ των δύο μερών στο υπουργείο Υγείας, ο Γιώργος Γιαννόπουλος άφησε έτι περαιτέρω εμβρόντητα τα μέλη του προεδρείου του ΣΕΨ…

Με τα ως άνω ως δεδομένα, το Δ.Σ. του ΣΕΨ απέστειλε την Τρίτη 11 Ιουνίου εξώδικη δήλωση και διαμαρτυρία προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, με την οποία ο Σύλλογος ζητεί μεταξύ άλλων η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αναστείλει όλους τους σχεδιασμούς της για έκδοση υπουργικής απόφασης, εντός της προεκλογικής περιόδου, σχετικά με τα εργασιακά δικαιώματα των ψυχολόγων στη χώρα μας.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Γιαννόπουλος σημείωσε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα παραπέμψει το θέμα των εργασιακών δικαιωμάτων των ψυχολόγων σε διϋπουργική επιτροπή των υπουργείων Υγείας και Παιδείας.