Δημήτρης Βαρνάβας: Το ΣτΕ δικαίωσε ομοφώνως το μεταβατικό προεδρείο στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

11-06-2019

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Με νίκη για το μεταβατικό προεδρείο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) ολοκληρώθηκε την Τρίτη 11 Ιουνίου η εκδίκαση της προσφυγής του εκπεσόντος προέδρου του Συλλόγου Αθανασίου Εξαδάκτυλου κατά της υπουργικής απόφασης του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, με την οποία ακυρώθηκαν οι πολύ πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη των μελών του νέου Δ.Σ. του ΠΙΣ!

Την είδηση “δίνει” ο μεταβατικός γενικός γραμματέας του ΠΙΣ Δημήτρης Βαρνάβας, με την εξής ανάρτησή του στο ygeianet.gr:

“Με αυξημένη σύνθεση το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ απέρριψε ομόφωνα την προσφυγή Εξαδάκτυλου (κλικ εδώ), με την οποία ζητούσε ν΄ ακυρωθεί η Υπουργική Απόφαση που τον αποκαθήλωσε στις 25 Απριλίου, εξαιτίας τηςνοθείας στις εκλογές του ΠΙΣ και της άρνησής του να παραδώσει το εκλογικό υλικό.

Ταυτόχρονα το ΣτΕ θεωρεί ως νόμιμη την ανάθεση της ευθύνης στο μεταβατικό Διοικητικό Συμβούλιο να διενεργήσει νέες εκλογές στις 22 Ιουνίου, προκειμένου να αποκατασταθεί το κύρος του ΠΙΣ που κηλιδώθηκε από την αναίσχυντη νοθεία.

Ευελπιστούμε πως ο κ. Εξαδάκτυλος και όσοι τον περιβάλλουν θα αντιληφθούν πως από τη συνεχή υπονόμευση και διασυρμό του ΠΙΣ το μόνο όφελος που αποκόμισαν είναι το προσωνύμιο «ομάδα νοθείας», που το κατέχουν πλέον και με τη βούλα του Συμβουλίου Επικρατείας”.