H DEMO ΑΒΕΕ δίπλα στους νέους

14-06-2019

Η DEMO, με πίστη στις ικανότητες της νέας γενιάς, αποδεικνύει έμπρακτα την υποστήριξη της, οργανώνοντας νέες δράσεις. Το 2019, η Βιομηχανία Φαρμάκων υλοποίησε εκ νέου το πρόγραμμα “Start your Journey”, έναν θεσμό Υποτροφιών και Πρακτικής Άσκησης που ξεκίνησε πέρυσι. Αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα του προγράμματος για τους νέους η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη προτεραιότητα στην υλοποίηση του και έτσι για ακόμη μία χρονιά, νέοι τελειόφοιτοι και απόφοιτοι σχολών σχετικών με τη Φαρμακευτική Βιομηχανία, έκαναν αίτηση για εφάπαξ χρηματική ενίσχυση, καθώς και για την εκπόνηση 6μηνης έμμισθης πρακτικής άσκησης στην εταιρεία. Στόχος του προγράμματος είναι να δοθεί σημαντική ώθηση σε νέους τελειόφοιτους και απόφοιτους στα πρώτα τους βήματα. Πέρυσι, προσφέρθηκαν συνολικά 11 υποτροφίες και 11 θέσεις πρακτικής άσκησης.

Στο πλαίσιο αυτό, η DEMO έλαβε μέρος σε δύο ακόμη δράσεις. Το Σαββατοκύριακο 29-31 Μαρτίου, η εταιρεία συμμετείχε στο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας 2019 που διεξήχθη στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών. Η εκδήλωση που οργανώνεται κάθε χρόνο από τον καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ιορδάνη Λαδόπουλο και την ομάδα του, αποσκοπεί στην ενημέρωση των νέων αναφορικά με τις τάσεις και τις ευκαιρίες για επιχειρηματικότητα και απασχόληση που προσφέρουν δεκαπέντε κλάδοι της οικονομίας και ταυτόχρονα στην ανάδειξη της «Άλλης Ελλάδας» της καινοτομίας και της εξωστρέφειας. Στη διοργάνωση η DEMO διέθετε ενημερωτικό stand ενώ εκπροσωπήθηκε από τον Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Θάνο Μυτιληναίο στο πάνελ για τις εξελίξεις στο φαρμακευτικό κλάδο και από τον Υπεύθυνο Συντήρησης και Έργων κ. Αριστοτέλη Λυμπερόπουλο σε πάνελ με θέμα «Μετά το Πολυτεχνείο, τι;».

Επιπλέον, η εταιρεία σε συνεργασία με το «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας» διοργάνωσε Business Day στις 7 Ιουνίου 2019, καλοσωρίζοντας στις εγκαταστάσεις της 30 νέους φοιτητές και απόφοιτους. Οι νέοι επιστήμονες στην πλειοψηφία τους Φαρμακοποιοί, Χημικοί και Χημικοί Μηχανικοί ενημερώθηκαν για την εταιρεία, τη δομή της και τις ευκαιρίες απασχόλησης ενώ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ακούσουν τις προσωπικές εμπειρίες ανωτέρων στελεχών για τις προοπτικές σταδιοδρομίας τους στην αγορά του φαρμάκου. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους Παραγωγής και στα Εργαστήρια και μυήθηκαν στον τρόπο λειτουργίας μίας Φαρμακοβιομηχανίας. Στη συνάντηση τους δόθηκαν πρακτικές συμβουλές για το ξεκίνημα της καριέρας τους, για τη συγγραφή του βιογραφικού τους σημειώματος και για τον τρόπο διαχείρισης μίας συνέντευξης εργασίας, ενώ ενημερώθηκαν και για το πρόγραμμα της DEMO «Start Your Journey».