Κρίμα για την ΔΗΚΙ – ΕΝΟΣΥ, Του Αναστασίου Βασιάδη, μεταβατικού προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου

15-06-2019

Του Αναστασίου Βασιάδη

 

«Πες, πες, στο τέλος πάντα κάτι θα μείνει!»

ΠΑΟΥΛ ΓΙΟΖΕΦ ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ

Διαβόητος Υπουργός Προπαγάνδας των Ναζί

 

Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διακινήθηκε πρόσφατα ανυπόγραφο μήνυμα σε φόρμα της Ιατρικής Παράταξης «ΔΗ.Κ.Ι. ΕΝΟ.ΣΥ.» υπό τον ψευδεπίγραφο τίτλο «ΔΗ.Κ.Ι. ΕΝΟ.ΣΥ.: ΠΙΣ – Παρανομίας συνέχεια…!»

Το κείμενο του συγκεκριμένου μηνύματος βρίθει ψευδών αναφορών και παραπληροφόρησης κατά τρόπο απαξιωτικό και αναντίστοιχο με την Ιατρική Παράταξη ΕΝΟ.ΣΥ. που έχει μια ιστορική διαδρομή συμμετοχής στα δρώμενα του ΠΙΣ και που σε κάποια χρονική συγκυρια εξέφρασε την πλειοψηφία των εκλεκτόρων του ΠΙΣ.

Τα απροκάλυπτα ψεύδη του κειμένου επισημαίνονται ως εξής:

Δοτό Προεδρείο και διορισμένη μειοψηφία του Δ.Σ. από τον Υπουργό.

Η Υπουργική Απόφαση με την οποία δεν επικυρώθηκαν οι εκλογές της 3.3.2019 και ορίστηκε η επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας εντός διμήνου, διόρισε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο για την διενέργειά της και ΟΧΙ ΜΟΝΟ κάποιο προεδρείο η κάποια μειοψηφία. Επισημαίνεται ότι στην σύνθεση του διορισμένου η αναφερόμενου ως «δοτού» Δ.Σ., συμμετέχουν στελέχη της ΕΝΟ.ΣΥ. και των άλλων παρατάξεων που ποτέ δεν αποποιήθηκαν τον διορισμό τους ως «δοτών», ούτε παραιτήθηκαν από αυτόν. Το αντίθετο μάλιστα συμμετέχουν ενεργά στις εργασίες του Δ.Σ.

Οι αναφορές επομένως περί «δοτού» προεδρείου και διορισμένης «μειοψηφίας» δεν αποτελούν παρά ψεύδη ασύστολα που εκθέτουν σοβαρά την αξιοπιστία της ΕΝΟ.ΣΥ.

Φίμωση και απαξίωση των μελών της Γ. Σ. του ΠΙΣ

Πρόκειται για απροκάλυπτα ψευδείς και αγοραίες εκφράσεις αναντίστοιχες με την αξιοπιστία που θά έπρεπε να έχει η ΕΝΟ.ΣΥ.

Οι 150 εκλέκτορες τα ονόματα των οποίων αναφέρονται στο σχετικό έγγραφο προς το Δ.Σ. για σύγκληση Γενικής Συνέλευσης, υπέβαλαν το αίτημα τους στις 7 Ιουνίου 2019. Σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο ο ελάχιστος νομικά επιτρεπόμενος χρόνος Σύγκλησης Γενικής Συνέλευσης από την υποβολή του αιτήματος είναι οι 30 ημέρες, πράγμα που καθιστά νομικά ανέφικτη την πραγματοποίηση της πριν τις 22 Ιουνίου 2019. Ήδη σύμφωνα με τον νόμο, το αίτημα εντάχθηκε στην ημερήσια διάταξη του Διοικητικού Συμβουλίου το οποίο συγκαλέστηκε να συνεδριάσει την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019. Παράλληλα αποφασίστηκε η πραγματοποίηση ενημερωτικής σύσκεψης με το σύνολο των εκλεκτόρων του ΠΙΣ στο ξενοδοχείο ΚΑΡΑΒΕΛ (αίθουσα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) την Παρασκευή 21.6.2017 ώρες 16.00- 21.00, εν όψει της εκλογικής διαδικασίας της επομένης ημέρας με σκοπό να ενημερωθούν οι εκλέκτορες για τα γεγονότα που στιγμάτισαν τον ΠΙΣ μετά τις εκλογές της 03.03.2019, να γνωρίσουν και να ακούσουν τις παρατάξεις και τους υποψηφίους που θα λάβουν μέρος στις εκλογές και γενικότερα να ανταλλάξουν απόψεις για το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν την Υγεία και τους Ιατρούς.

Ο ΠΙΣ κατά παράδοση άλλωστε πραγματοποιεί ενημερωτικές συσκέψεις, συνδιασκέψεις, συνόδους και ημερίδες για διάφορα επίκαιρα ζητήματα. Η έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε εμβόλιμα μετά από αίτημα 5 μελών του Δ.Σ. συγκλήθηκε όχι σε 8 ημέρες που ζητήθηκε αλλά εντός δύο ημερών λόγω του επείγοντος του ζητήματος. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης που διήρκεσε 3,5 ώρες, συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης μεταξύ των οποίων και το αίτημα των 150 συναδέλφων για σύγκληση Γενικής Συνέλευσης. Εκ μέρους του Προέδρου έγινε δεκτό το αίτημα με την επισήμανση ότι η συντομότερη νόμιμη ημερομηνία πραγματοποίησης της Γ.Σ. προκειμένου να έχει έννομα αποτελέσματα, είναι η 28 Ιουνίου 2019.

Εκ μέρους μελών του Δ.Σ. μεταξύ των οποίων και εκπροσώπων της ΕΝΟ.ΣΥ, ζητήθηκε ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ να παραβιαστεί ο νόμος και η Συνέλευση να πραγματοποιηθεί πριν από την διορία που σαφέστατα αυτός ορίζει. Το αίτημα αυτό με το οποίο προτείνεται ΕΥΘΕΩΣ η τέλεση παρανόμων πράξεων, καθήν στιγμήν ο ΠΙΣ βρίσκεται υπό την επιτήρηση των Ελεγκτών του ΣΕΥΥΠ για τις παράνομες πράξεις που συντελέστηκαν πριν την ανάληψη της διοίκησης του ΠΙΣ από το Υπηρεσιακό Διοικητικό Συμβούλιο, δεν εγένετο δεκτό από τον Προεδρεύοντα, ως νόμω αβάσιμο.

Στην συνέχεια λύθηκε η συνεδρίαση, καθώς δεν υπήρχε άλλο θέμα για συζήτηση. Εκ των ως άνω διαπιστώνεται ότι καμιά «φίμωση και απαξίωση των μελών της Γ. Σ. του ΠΙΣ» δεν συντελέστηκε. Το αντίθετο μάλιστα. Αποφεύχθηκε η περαιτέρω εμπλοκή του ΠΙΣ σε παράνομες πράξεις, προστατεύτηκε το δοκιμαζόμενο ήδη κύρος του Φορέα από τις συνέπειες των πράξεων αυτών και διασφαλίστηκε η νόμιμη πλήρης και τεκμηριωμένη ενημέρωση των εκλεκτόρων για όλα τα ζητήματα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου εν όψει των εκλογών της 22 Ιουνίου 2019.

Η αναφορά επομένως του γκαιμπελίσκου* συντάκτη για «φίμωση και απαξίωση των μελών της Γ.Σ. του ΠΙΣ» αποτελεί αήθες ψεύδος που προσβάλλει ως μη όφειλε, την ΕΝΟ.ΣΥ.

 

Συνεργασία με το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ

Είναι παντελώς ανήθικη, ψευδής και αντιδεοντολογική η προσπάθεια εμπλοκής του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στην εκλογική αντιπαράθεση μεταξύ των πολιτικών κομμάτων εν όψει των βουλευτικών εκλογών που θα διενεργηθούν στις 7 Ιουλίου 2019. Κάτι ανάλογο ουδέποτε έχει συμβεί σέ ολόκληρη την ιστορική διαδρομή του ΠΙΣ.

Είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι εκ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου δραστηριοποιούνται πολιτικά στα πλαίσια της Νέας Δημοκρατίας, εργαζόμενοι από κοινού για τον ΠΙΣ, με τους συναδέλφους που προέρχονται από άλλους χώρους. Ουδέποτε όμως επέτρεψαν να υπεισέλθουν οι γενικότερες πολιτικές αντιπαραθέσεις στις λειτουργίες του ΠΙΣ, υποστηρίζοντας έτσι τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των ιατρών, την ανεξαρτησία του αντιπροσωπευτικότερου ιατρικού φορέα έναντι οποιασδήποτε κυβέρνησης και έναντι οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος και το κύρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στην Ελλάδα και την Διεθνή Κοινότητα.

Ο ΠΙΣ ως ΝΠΔΔ και επίσημος Σύμβουλος της πολιτείας για θέματα Υγείας, έχει την υποχρέωση και την ευθύνη να ενημερώνει τις κυβερνήσεις και τα πολιτικά κόμματα για τις απόψεις του ως προς τα νομοθετήματα και τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν την περίθαλψη των πολιτών και το ιατρικό επάγγελμα. Αυτά τα ζητήματα αναπτύσονται σε συναντήσεις που πραγματοποιεί το Δ.Σ. του ΠΙΣ με την συμμετοχή ΟΛΩΝ των παρατάξεων.

Η αναφορά επομένως του συντάκτη του κειμένου περί «συνεργασίας με το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ» αποτελεί απροκάλυπτο ψεύδος που εκθέτει ανεπανόρθωτα την ΕΝΟ.ΣΥ. Είναι απορίας άξιον το πώς μπόρεσε ο γκαιμπελίσκος* συντάκτης του κειμένου με τίτλο «ΔΗ.Κ.Ι. ΕΝΟ.ΣΥ.: ΠΙΣ- Παρανομίας συνέχεια…!» να χωρέσει τόσα ψεύδη σε ένα σχετικά σύντομο κείμενο. Σίγουρα αποτελεί μιά ικανότητα, την οποία θα μπορούσε η ΕΝΟ.ΣΥ. να αξιοποιήσει προς το πραγματικό όφελός της, που θα ήταν και όφελος του ΠΙΣ. Αντ αυτού επιλέγει να υιοθετεί πρακτικές που την οδηγούν στην απαξίωση. Κρίμα στην ΕΝΟ.ΣΥ. που βασίζει την προεκλογική της επιχειρηματολογία στα ψεύδη των γκαιμπελίσκων* που την εκπροσωπούν.

*Γκαιμπελίσκος. Χαρακτηρισμός που ετυμολογικά προέρχεται από το όνομα του ναζιστή Γκαίμπελς. Αποδίδεται σε άνθρωπο που προπαγανδίζει ψεύδη με ύπουλα μέσα, χρησιμοποιώντας ανυπόστατα στοιχεία και με την τακτική της συνεχούς επανάληψης των ίδιων πραγμάτων, προσπαθεί να πείσει όλο και περισσότερους. Εξ αυτού προέκυψε και η χρήση της φράσης «πες, πες, κάτι θα μείνει», που αποδίδεται στον Γκαίμπελς.