Έργα αναβάθμισης σε τέσσερα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Ε.Σ.Υ.
15-06-2019

Έργα αναβάθμισης μονάδων τεσσάρων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα. Πρόκειται για τα νοσοκομεία Παπανικολάου, Παπαγεωργίου, Γεννηματάς και ΑΧΕΠΑ καθώς η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης ενέκρινε σήμερα τις σχετικές προγραμματικές συμβάσεις με τα νοσοκομεία αυτά.

Οι προγραμματικές συμβάσεις αφορούν σε έργα αναβάθμισης της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και του Τμήματος Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Γ. Παπανικολάου, αναβάθμιση της Β’ Κλινικής Χειρουργικής Παίδων του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, ανακαίνιση του εξοπλισμού της Β΄ Ορθοπεδικής Κλινικής και του Γαστρεντερολογικού – Ενδοσκοπικού Τμήματος του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς και αναβάθμιση της Α΄ Καρδιολογικής Κλινικής, της Α’ Πανεπιστημιακής ΩΡΛ κλινικής και της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Η συνολική χρηματοδότηση για τις παραπάνω παρεμβάσεις ανέρχεται σε 666.000 ευρώ ενώ το ποσό που θα καταβάλλει η Μητροπολιτική Ενότητα από το πρόγραμμα επενδυτικών δαπανών πόρων ανέρχεται σε 600.000 ευρώ και το ποσό που θα καταβάλλουν τα νοσοκομεία συνολικά ανέρχεται σε 66.000 ευρώ. Ο χρονικός ορίζοντας υλοποίησης των έργων εκτιμάται στα δύο χρόνια.