Πως μία γυναίκα μπορεί να καταλάβει ότι αρέσει σε έναν άνδρα

26-12-2016

Πόσο μελάνι έχει χυθεί για να βρεθεί για αυτό το θέμα; Πόσες ώρες τηλεοπτικών εκπομπών έχουν ξοδευτεί; Είναι το κύριο ερώτημα που έχουν πολλές γυναίκες όταν ξεκινούν μια νέα γνωριμία με έναν άντρα. «Του αρέσω;», «με βρίσκει ελκυστική;», «πως θα καταλάβω αν πραγματικά με θέλει;» Η κάθε γυναίκα ίσως βρει τον δικό της τρόπο να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση.

Τώρα όμως οι επιστήμονες έχουν έναν πιο σίγουρα τρόπο  να καταλάβετε αν πραγματικά ο άντρας που σας ενδιαφέρει σας βρίσκει ελκυστική. Ακούστε τη φωνή του. Ναι, τη φωνή του. Αυτό τουλάχιστον έδειξε έρευνα που έκαναν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Liverpool στην Αγγλία και του Πανεπιστήμιο του Stirling στη Σκωτία.

Σύμφωνα με την έρευνα ο τόνος της φωνής ενός άντρα μπορεί να δείξει αν τον ενδιαφέρει μια γυναίκα ή όχι. Ειδικοί λένε πως τόσο οι ετερόφυλοι άντρες όσο και οι ετερόφυλες γυναίκες αλλάζουν τον τόνο της φωνής τους όταν είναι μπροστά σε κάποιον που τους κεντρίζει το ερωτικό ενδιαφέρον. Οι επιστήμονες μελέτησαν την ηχογράφηση της φωνής 200 αντρών και γυναικών. Έβγαλαν το συμπέρασμα όμως πως ειδικά οι άντρες έχουν την τάση να χαμηλώνουν τον τόνο της φωνής τους όταν βρίσκονται μπροστά σε μια γυναίκα που τους ενδιαφέρει ερωτικά.

Ο Scott Bea, ψυχολόγος σε κλινική του Cleveland λέει πως το να ηρεμούμε τα νεύρα μας και να είμαστε ο εαυτός μας αυξάνει τις πιθανότητες να κερδίσουμε τον άνθρωπο που μας ενδιαφέρει. Αυτό φαίνεται να «κουμπώνει» με το χαμήλωμα του τόνου της φωνής που αναφέρεται στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Evolution And Human Behavior.