Αναβλήθηκε η δίκη της Μελίνας λόγω μεταπτυχιακών υποχρεώσεων της αναισθησιολόγου

25-06-2019

Αναβλήθηκε για τις 30 Ιανουαρίου του 2020 η εκδίκαση της υπόθεσης με κατηγορούμενη την αναισθησιολόγο που χειρίστηκε το περιστατικό με την τετράχρονη Μελίνα Παρασκάκη, η οποία έχασε τη ζωή της στη διάρκεια επέμβασης ρουτίνας, τον Δεκέμβριο του 2015, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου. Η δικηγόρος της γιατρού δήλωσε κώλυμα αποστέλλοντας στο δικαστήριο έγγραφα για την παρουσία της σε μεταπτυχιακό μάθημα στην Αλεξανδρούπολη και για αυτό το λόγο το δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή της δίκης!

Η δίκη είχε οριστεί για σήμερα, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου και με βάση την εισαγγελική έρευνα, αποδίδονται ευθύνες στο στάδιο της μετεγχειρητικής διαχείρισης της διαδικασίας αφύπνισης του 4χρονου κοριτσιού.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στην αναισθησιολόγο,  ξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη, καταλογίζεται ότι δεν τήρησε αυστηρά το ισχύον πρωτόκολλο ως προς την αντιμετώπιση της σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης που παρουσίασε το κοριτσάκι με επιμένοντα βρογχόσπασμο, υπόταση και βραδυκαρδία.

Συγκεκριμένα, της αποδίδεται ότι χορήγησε στο παιδί καταφανώς υψηλότερες δόσεις ινοτρόπων ουσιών και αδρεναλίνης από τις συνιστώμενες κατ’ αναλογία, ενώ επίσης στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι ούτε ο τρόπος χορήγησης ούτε αυτή καθαυτή η δοσολογία της φαρμακευτικής αγωγής ήταν σύμφωνες με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική και τους ισχύοντες παιδιατρικούς αλγόριθμους που εφαρμόζονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Διαβάστε επίσης:

Αναισθησιολόγος: Ο μεγάλος άγνωστος