Αυτές είναι οι 5 συνήθειες που οφελούν την υγεία των ανδρών

26-06-2019

Μέχρι σήμερα υπήρχε η κοινή πεποίθηση πως οι γυναίκες προσέχουν περισσότερο την υγεία τους από τους άνδρες. Αυτό ίσως ισχύει. Παρόλα αυτά, όλο και περισσότεροι άνδρες προσέχουν την υγεία τους περισσότερο και έχουν μπει στη διαδικασία να υιοθετούν υγιεινές συνήθειες.

Ποιες είναι οι λοιπόν οι 5 καθημερινές συνήθειες που κάνουν καλό στην υγεία του άνδρα;
Ο Dr James Heckman, ειδικός στην πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας στο Ιατρικό Κέντρο Beth Israel Deaconess, στη Βοστώνη, τις αποκαλύπτει.

– Να πηγαίνουν προληπτικά στον γιατρό:
Είναι απαραίτητο να κάνετε τακτικά τα τσεκάπ που θα σας συστήσει αναλόγως με την ηλικία σας. Μπορεί να περιλαμβάνουν τα πάντα, από τον έλεγχο της χοληστερόλης έως εξετάσεις για οστεοπόρωση.
– Να τρώνε φρούτα και σαλάτες:
Πολλοί άνδρες έχουν πάρει… διαζύγιο από τα φυτικής προελεύσεως τρόφιμα, αλλά τα χρειάζονται για πολλούς λόγους. Ανάμεσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και η προστασία από τον καρκίνο του προστάτη και του παχέος εντέρου.
– Να μην καπνίζουν:
Το κάπνισμα δεν βλάπτει μόνο τους πνεύμονες και την καρδιά. Σχετίζεται επίσης με τους μισούς καρκίνους στην ουροδόχο κύστη. Και ο καρκίνος της κύστης είναι πιο συχνός στους άνδρες.
– Να κοιμούνται αρκετά:
Δηλαδή τουλάχιστον 7 ώρες κάθε βράδυ.
– Να προσέχουν την ψυχική υγεία τους:
Η ψυχική υγεία είναι αλληλένδετη με την σωματική, επομένως πρέπει να την φροντίζετε. Δυστυχώς για τους άνδρες είναι ντροπή να μιλούν για τις αδυναμίες, τις ανασφάλειες ή/και τη θλίψη τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Αυτά είναι τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν συχνότερα οι άνδρες