NOVO NORDISK: Τρέχουμε για να αλλάξουμε τον Διαβήτη, στον Όλυμπο

01-07-2019

Το Σάββατο 29 Ιουνίου και την Κυριακή 30 Ιουνίου η ομάδα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη» συμμετείχε σε όλες τις διαδρομές του αγώνα στον Όλυμπο, του αγώνα «Running with the gods» 44 χλμ. , του αγώνα «Κόψη των αετών» 14 χλμ. , του αγώνα «Melindra Trail» 5 χλμ. και του παιδικού αγώνα.

Στην ομάδα συμμετείχαν εργαζόμενοι της Novo Nordisk Hellas με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας κ. Ολύμπιο Παπαδημητρίου, η Ένωση Γονέων Παιδιών και Νέων με Διαβήτη, ο Σύλλογος Διαβητικών Νομού Πιερίας και φίλοι της ομάδας.

Ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου δήλωσε:

«Η συμμετοχή μας στο δρομικό γεγονός «Olympus Marathon 2019» προκύπτει από την ανάγκη να ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε το γενικό πληθυσμό για το Σακχαρώδη Διαβήτη και να επικοινωνήσουμε το μήνυμα, ότι η πρόληψη και η ρύθμισή του είναι δυνατό να επιτευχθούν με 3 επιλογές:

1. Αξιολογώντας τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη με τη βοήθεια του ιατρού σας,

2. Υιοθετώντας την υγιεινή διατροφή και

3. Εντάσσοντας στην καθημερινότητά μας την άσκηση».

 

Η Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της Novo Nordisk Hellas κα Μαίρη Καραγεώργου με αφορμή τον αγώνα του Ολύμπου δήλωσε:

«Η εταιρεία μας, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης συμμετέχει στο δρομικό γεγονός «Olympus Marathon 2019». Σκοπός μας είναι να βελτιώσουμε την πρόληψη και να προάγουμε την έγκαιρη διάγνωση στο Σακχαρώδη Διαβήτη.

Θα συνεχίσουμε μέσα στο 2019 να εντείνουμε τις προσπάθειες μας τόσο προς στο ευρύ κοινό όσο και στους θεσμούς προκειμένου να αντιμετωπιστεί προληπτικά και αποτελεσματικά η ασθένεια του Σακχαρώδη Διαβήτη».