6 σημεία όλα τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ στην Υγεία, στο φυλλάδιο του κόμματος

02-07-2019

Μόλις 6 σημεία περιλαμβάνουν τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία, όπως τουλάχιστον αποτυπώνονται σε σχετικό φυλλάδιο του κυβερνόντος κόμματος για την ενημέρωση των πολιτών, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής 7ης Ιουλίου. Σε ότι αφορά τον προγραμματισμό για τη νέα τετραετία, αυτός περιλαμβάνει …προσλήψεις και αυξήσεις μισθών!

Ειδικότερα, στο φυλλάδιο γίνεται περιγραφή για το τί παρέλαβε η κυβέρνηση το 2015 και στη συνέχεια παρουσιάζει τα πεπραγμένα με τίτλο «ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.». Όπως η ίδια υποστηρίζει:

Ανατάξαμε τα οικονομικά των νοσοκομείων και τα ξανακάναμε ικανά να προμηθεύονται χωρίς εμπόδια.

Αυξήσαμε τα όρια δαπανών κατά 400 εκατ. ευρώ ετησίως. Η χρηματοδότηση από τον ΕΟΠΥΥ από 80 εκατ. ευρώ το 2014 σε 670 εκατ. ευρώ το 2018.

Αυξήσαμε κατά 30% τις κλίνες ΜΕΘ του δημόσιου συστήματος Υγείας που είναι σε λειτουργία σε όλη τη χώρα (574 σήμερα από 438 κλίνες ΜΕΘ που παραλάβαμε σε λειτουργία το 2015).

Αξιοποίηση οικονομικών προγραμμάτων και πόρων στην κατεύθυνση της ποιοτικής αναβάθμισης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και των κτιριακών εγκαταστάσεων των δημόσιων δομών του Υπουργείου Υγείας συνολικού ύψους προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ

Την περίοδο 2015 2019 προσλήφθηκαν και ανέλαβαν υπηρεσία 21.500 εργαζόμενοι σε θέσεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας.

Καθιερώσαμε την καθολική δωρεάν πρόσβαση των περίπου 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστων συμπολιτών μας στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Σε ότι αφορά τον προγραμματισμό της επόμενη τετραετίας, η κυβέρνηση θέτει ως προτεραιότητες, την ολοκλήρωση των θέσεων μόνιμων γιατρών οι οποίες είναι σε εξέλιξη και πάγωσαν λόγω εκλογών (200 για ΜΕΘ, 454 για ΠΦΥ και 528 για τα ΤΕΠ), την ολοκλήρωση της προκήρυξης 2Κ/2019 για 1116 μόνιμου νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού η οποία βρίσκεται για επεξεργασία στο ΑΣΕΠ, τη συνέχεια στην ανανέωση και αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των νοσοκομείων και στη βελτίωση των κτιριακών υποδομών, την αποκατάσταση του κανόνα πρόσληψη για κάθε αποχώρηση, την σύνταξη νέων οργανισμών για τα νοσοκομεία, τις ΥΠΕ και την ΠΦΥ. Τον προγραμματισμό 2500 επιπλέον προσλήψεων ανά έτος για την τετραετία (οι μισές περίπου νοσηλευτών) για να καλυφθούν τα κενά που δημιουργήθηκαν με τα μνημόνια, την σταδιακή πλήρη αποκατάσταση των απωλειών σε μισθούς, την οριστική κατάργηση των εργολάβων στα δημόσια νοσοκομεία.