Χαλκιδική: Επτά νεκροί και είκοσι έξι νοσηλευόμενοι τραυματίες, μία γυναίκα στη ΜΕΘ, από τη σφοδρή κακοκαιρία

11-07-2019

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Ώρα 4:30 μ.μ. της Πέμπτης 11 Ιουλίου:

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας (4:30 μ.μ. της Πέμπτης 11 Ιουλίου), επτά (7), εκ των οποίων δύο (2) παιδιά, είναι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί και εννέα (9) οι σοβαρά τραυματίες, οι οποίοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης “Παπανικολάου”, με μία (1) γυναίκα να έχει διασωληνωθεί και να νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στην μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου, εξαιτίας των ιδιαιτέρως σφοδρών καιρικών φαινομένων, τα οποία πλήττουν τις τελευταίες ώρες την περιοχή της Χαλκιδικής.

Επίσης, άλλοι δώδεκα (12) τραυματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Πολυγύρου, ενώ άλλα πέντε (5) ελαφρώς τραυματισμένα παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης “Γ. Γεννηματάς”.

Σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, περισσότεροι από εκατόν είκοσι (120) τραυματίες έχουν διακομισθεί στο Κέντρο Υγείας Μουδανιών και τα νοσοκομεία Πολυγύρου, “Παπανικολάου” και “Γ. Γεννηματάς” για την παροχή πρώτων βοηθειών, με τους περισσότερους να μη φέρουν σοβαρά τραύματα.

Σημειώνεται ότι, υπό τον συντονισμό του νέου υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Βορείου Ελλάδας, καθώς και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) είναι από το απόγευμα της Τετάρτης 10 Ιουλίου σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, μετά από σχετική διαταγή του διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του υπουργείου Υγείας Νίκου Παπαευσταθίου, καθώς το ΕΚΕΠΥ του υπουργείου Υγείας είχε λάβει την ενημέρωση από την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων.