Αυτιστικός ασθενής από την Τρίπολη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πύργου και νοσηλεύεται στον… “Ευαγγελισμό”!

17-07-2019

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία των αυτιστικών ασθενών στη χώρα μας, η οποία στερείται δημοσίων ειδικών κοινοτικών δομών για τέτοιους ασθενείς, οι οποίοι, τις περισσότερες φορές, είναι επίσης διεγερτικοί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των ιδίων και των γύρω τους…

Τελευταίο απίστευτο περιστατικό είναι αυτό το οποίο συνέβη την Τρίτη 16 Ιουλίου στην Τρίπολη: Αυτιστικός ασθενής έλαβε εισαγγελική εντολή για αναγκαστική νοσηλεία σε… ψυχιατρική κλινική γενικού νοσοκομείου του ΕΣΥ της χώρας μας. Μάλιστα. Αντί το… περιπολικό της αστυνομίας να μεταφέρει τον ασθενή στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Τρίπολης, τον μετέφερε, για άγνωστους λόγους, στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Πύργου!

Όμως, οι ψυχίατροι της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Πύργου διαβεβαίωσαν εγγράφως ότι δεν δύνανται να κάνουν εισαγωγή του αυτιστικού ασθενή στην κλινική και έδωσαν οδηγία για τη μεταφορά του στην πολύπαθη ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου της… Αθήνας “Ευαγγελισμός”! Όπερ και εγένετο…

Υπενθυμίζεται ότι στην ψυχιατρική κλινική του “Ευαγγελισμού” νοσηλεύεται επίσης εδώ και πολύ καιρό έτερος αυτιστικός ασθενής, ηλικίας μόλις 19 ετών, ενώ συνολικά έξι (6) περιστατικά ψυχικώς πασχόντων με εισαγγελική εντολή για αναγκαστική νοσηλεία εισήχθησαν την Τρίτη 16 Ιουλίου, στην ψυχιατρική κλινική του “Ευαγγελισμού”, η οποία εφημέρευε με… είκοσι έξι (26) ράντζα στους διαδρόμους της και τριάντα έξι (36) εισαγγελικές εντολές!

Ας όψεται η… καλή πορεία και η… απρόσκοπτη εξέλιξη της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και της αποασυλοποίησης των ψυχικώς πασχόντων στη χώρα μας!