Γνωριστήκατε στο internet; Είναι πιο πιθανό να χωρίσετε…

26-12-2016

Κανείς δεν μπαίνει σε ένα site γνωριμιών με την προοπτική να χωρίσει. Νέα έρευνα όμως δείχνει πως αν ένα ζευγάρι έχει γνωριστεί στο διαδίκτυο έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να χωρίσει.

Αυτό τουλάχιστον έδειξε δημοσκόπηση που έκανε το site γνωριμιών eHarmony στις Ηνωμένες Πολιτείες και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα περισσότερα ζευγάρια γνωρίζονται ακόμα με τους παραδοσιακούς τρόπους. Μέσα από τη σχολή, την παρέα, τη δουλειά… Όλοι οι ελεύθεροι όμως λένε πως έχει γίνει πιο δύσκολο να βρουν ταίρι και καταφεύγουν σε site γνωριμιών.

Έρευνα με τον τίτλο “Πως Γνωρίζονται και Μένουν Μαζί τα Ζευγάρια” με επικεφαλής την ψυχολόγο Adita Paul, ανέλυσε τα στοιχεία 4.002 ανθρώπων. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως ο τρόπος με τον οποίο γνωρίζονται τα ζευγάρια έχει τεράστια σημασία για το αν χωρίζουν μετά. Σύμφωνα με την έρευνα 8% των ζευγαριών που γνωρίστηκαν μέσω του διαδικτύου χώρισαν ή πήραν διαζύγιο ενώ το αντίστοιχο ποσοστό χωρισμού για τα ζευγάρια που γνωρίστηκαν με άλλους τρόπους είναι μόλις 2%. Η γνωριμία μέσω του internet παίζει ακόμα μεγαλύτερο ρόλο σε νέα ζευγάρια που είναι ακόμα στο στάδιο του φλερτ. Το ένα τρίτο των ζευγαριών που γνωρίστηκαν στο διαδίκτυο χωρίζει μετά τον πρώτο χρόνο της γνωριμίας τους.

Οι ειδικοί το αποδίδουν στον αρχικό ενθουσιασμό της γνωριμίας που είναι πιο έντονος και καταλαγιάζει πιο εύκολα όταν η σχέση έχει ξεκινήσει από το internet. Επίσης, η Paul βάζει και τον παράγοντα της εμπιστοσύνης που είναι μικρότερη όταν η γνωριμία έχει γίνει στο διαδίκτυο.