Υγειονομική βόμβα το σύστημα διαχείρισης απορριμάτων στην Φυλή

11-08-2019

Ορατός είναι ο κίνδυνος να «πνιγεί» η Αττική από σκουπίδια, θέτοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγεία. Οι αντοχές της σημερινής εγκατάστασης στη Φυλή είναι μέχρι το Μάρτιο του 2020 και ήδη το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με το νέο περιφερειάρχη κ. Γ. Πατούλη, αναζητούν λύση.

Όπως ανέφερε μάλιστα ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, τα σχέδια για τις μονάδες ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων είχαν εγκαταλειφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

«Τέτοιες μονάδες λειτουργούν ήδη στη Δυτική Μακεδονία, λειτουργούν και στην Ήπειρο και θα λειτουργήσουν σύντομα και στις Σέρρες και στην Ηλεία. Για το εργοστάσιο της Ηπείρου η σύμβαση είχε υπογραφεί το 2014 όταν ήμουν υπουργός Ανάπτυξης και έγινε με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ). Για μια τέτοια μέθοδο είχε υπογραφεί σύμβαση και στην Αττική με περιφερειάρχη τον κ. Σγουρό και με εμένα υπουργό Ανάπτυξης. Εξελέγη η κ. Δούρου και εγκατέλειψε αυτό το σχέδιο, διότι αποφάσισε να κάνει κάτι άλλο δικό της. Το ίδιο είχε κάνει και ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και έτσι και στην Αττική σήμερα και στην Κέρκυρα έχουμε τεράστια προβλήματα», επεσήμανε ο υπουργός.