Εκ του περισσού και άνευ αντικειμένου η κριτική στην επιλογή του Παναγιώτη Στάθη για την 1η ΥΠΕ Αττικής

22-08-2019

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Στις επιτυχίες του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια καταγράφεται, ασφαλώς, το γεγονός ότι δεν υπάρχει ουσιαστική κριτική στις επιλογές προσώπων για τις θέσεις των νέων διοικητών των επτά Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) της χώρας μας!

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει η παραμικρή κριτική για τις εν λόγω επιλογές, παρά μόνον κάποιες βαρύγδουπες ενστάσεις για την επιλογή του αντιστρατήγου εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας Παναγιώτη Στάθη για τη θέση του διοικητή της 1ης ΥΠΕ Αττικής.

Για την ακρίβεια, μάλιστα, η κριτική στον Παναγιώτη Στάθη περιορίζεται αποκλειστικά και μόνον στην… παλαιότερη ιδιότητά του!

Φαίνεται ότι είναι πολύ εύκολο να ξεχάσει κανείς ότι σμήναρχος εν αποστρατεία, ο Μιχάλης Θεοδώρου, είχε τοποθετηθεί και είχε ασκήσει με επιτυχία τα καθήκοντά του στη θέση του διοικητή του νοσοκομείου της Αθήνας “Ευαγγελισμός”, ενώ τέως ταγματάρχης των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς, ο Αθανάσιος Κοσμόπουλος, είχε τοποθετηθεί και είχε ασκήσει επίσης με επιτυχία τα καθήκοντά του στη θέση του διοικητή του ψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ – “Δαφνί”).

Είναι προφανές ότι, όπως συνέβη επίσης με τα ως άνω πρόσωπα, ο Παναγιώτης Στάθης θα κριθεί αποκλειστικά και μόνον από τα αποτελέσματα της διοίκησης, την οποία θα ασκήσει στα νοσοκομεία της αρμοδιότητας της 1ης ΥΠΕ Αττικής, καθώς επίσης από το ύφος και το ήθος της διοίκησης, την οποία θα ασκήσει.

Όλα τα υπόλοιπα είναι μόνον εκ του περισσού και ουδέν μόνιμο αποτέλεσμα θα έχουν στην ιστορία της διοίκησης του δημοσίου συστήματος Υγείας της χώρας μας…