Προτεραιότητες για τον Βασίλη Κικίλια οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ και η παραμονή των επικουρικών γιατρών

27-08-2019

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Η πλήρης λειτουργία των πλήρως εξοπλισμένων, αλλά κλειστών κλινών σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του ΕΣΥ της χώρας μας, μέσω της πρόσληψης νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και η παραμονή των επικουρικών γιατρών στο σύστημα, για το χρονικό διάστημα μετά τον ερχόμενο Νοέμβριο, αποτελούν μεταξύ άλλων βασικές προτεραιότητες για τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, σύμφωνα με όσα ο ίδιος ανέφερε κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησής του με τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), με επικεφαλής την πρόεδρο της Ένωσης Ματίνα Παγώνη, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 27 Αυγούστου στο υπουργείο Υγείας.

Επίσης, ο Βασίλης Κικίλιας ζήτησε από τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ να καταθέσουν την πρότασή τους για την αναδιάρθρωση του καθεστώτος της γενικής εφημερίας των νοσοκομείων του ΕΣΥ στο Λεκανοπέδιο, ενώ από την πλευρά της ΕΙΝΑΠ η συνάντηση χαρακτηρίζεται ως “πολύ ικανοποιητική”, με τον Βασίλη Κικίλια να εμφανίζεται πλήρως ενημερωμένος και διαβασμένος για όλα τα θέματα, τα οποία ετέθησαν στο τραπέζι του διαλόγου μεταξύ των δύο μερών.

Πάντως, ο Βασίλης Κικίλιας διευκρίνισε με απόλυτη ειλικρίνεια στα μέλη του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ ότι “δυσκολευόμαστε να κλείσει το έτος, αλλά δεν θα αφεθούν τα νοσοκομεία”, ενώ επεσήμανε με ιδιαίτερη έμφαση ότι “απαιτείται να μαζευτεί περαιτέρω η σχετική δαπάνη”.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι η πρώτη συνάντηση μεταξύ του Βασίλη Κικίλια και των μελών του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες.

ΔΗΚΑΠ: Κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης από την κυβέρνηση

Από την δική της πλευρά, πάντως, η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση – ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ) αναφέρει μεταξύ άλλων σχετικά με τη συνάντηση Βασίλη Κικίλια – Δ.Σ. ΕΙΝΑΠ:

“Από τη συνάντηση με τη νέα ηγεσία του υπουργείου υγείας ένα πράγμα επιβεβαιώνεται. Ο περίφημος  «φάκελος προτεραιοτήτων» της κυβέρνησης ΝΔ για την υγεία  περιλαμβάνει, τη συνέχιση και κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης για τα δικαιώματα μας, για την υγεία του λαού. Υγεία πανάκριβο εμπόρευμα για το λαό, υποβαθμισμένες παροχές, υποστελεχωμένες δημόσιες μονάδες υγείας με ελάχιστο μόνιμο προσωπικό χαμηλά αμειβόμενο, με ελαστικά εργαζόμενους με κουτσουρεμένα δικαιώματα με ημερομηνία λήξης”.