Καρκίνος: Η υπερκατανάλωση κοτόπουλου αυξάνει τον κίνδυνο

12-09-2019

Το κοτόπουλο είναι μια ελαφριά τροφή που μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους και αρέσει στους περισσότερους. Τώρα όμως, νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων δείχνει πως η υπερκατανάλωση κοτόπουλου διαπίστωσαν ότι το λευκό κρέας των πουλερικών όπως το κοτόπουλο σχετίζεται με την εκδήλωση κακοήθειας.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης παρακολούθησαν την υγεία 475.000 μεσήλικων Βρετανών από το 2006 έως το 2014.
Αναλύοντας τη διατροφή τους και τις ασθένειες που ανέπτυξαν, εντόπισαν συνολικά 23.000 χιλιάδες κρούσματα καρκίνου.

Για τους «Sunday Times», οι Βρετανοί καταναλώνουν ετησίως περίπου 1,3 δισεκατομμύρια κοτόπουλα και τα πουλερικά θεωρούνται ευρέως ως μια υγιεινή εναλλακτική λύση έναντι του κόκκινου κρέατος.

Ωστόσο, οι ερευνητές τκατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, η κατανάλωση λευκού κρέατος συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο λεμφώματος μη Hodgkin, μιας μορφής καρκίνου του αίματος.
Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι η κατανάλωση κοτόπουλου σχετίζεται με αυξημένες πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου του προστάτη στους άνδρες.

«Η κατανάλωση πουλερικών συνδέθηκε με τον κίνδυνο κακοήθους μελανώματος, καρκίνου του προστάτη και λεμφώματος μη Hodgkin», όπως επισημαίνει η μελέτη με τους συντάκτες της να υπογραμμίζουν χρειάζεται περαιτέρω έρευνα.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Επιδημιολογίας και της Κοινοτικής Υγείας», δεν έδειξε αν το λευκό κρέας εμπεριέχει κάτι καρκινογόνο ή εάν η μέθοδος μαγειρέματος ευθύνεται για την εκδήλωση κακοήθειας , όπως επισημαίνουν τα βρετανικά ΜΜΕ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Καρκίνος των ωοθηκών: Το μετατραυματικό στρες αυξάνει τον κίνδυνο