Στα κεφάλια των… 1.100 επικουρικών γιατρών του ΕΣΥ ασκεί “συνδικαλισμό” η ΠΟΕΔΗΝ!

19-09-2019

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Είναι απίστευτη η επένδυση την οποία πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) επί της κινδυνολογίας και της ανέξοδης καταστροφολογίας, και μάλιστα εις βάρος των ιδίων των γιατρών του ΕΣΥ, συγκεκριμένα των 1.100 επικουρικών γιατρών, οι οποίοι συνεχίζουν με παράταση της θητείας τους – καθώς οι συμβάσεις τους έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου 2018 – να προσφέρουν αγόγγυστα τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στους ασθενείς!

Συγκεκριμένα, η ΠΟΕΔΗΝ ισχυρίζεται τώρα ότι μία απόφαση τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία αφορά έναν (1) επικουρικό γιατρό σε παράταση στο νοσοκομείο Πολυγύρου, οδηγεί αυτομάτως στην έξωση των εν λόγω 1.100 επικουρικών γιατρών από το ΕΣΥ…

Να πληροφορήσουμε, λοιπόν, την ΠΟΕΔΗΝ ότι όχι μόνο δεν αποτελεί, σε καμία περίπτωση, “οδηγό” η συγκεκριμένη απόφαση του τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου – κάτι το οποίο επιβεβαιώνουν κατηγορηματικά πηγές του ανωτάτου δικαστηρίου στο healthview.gr, αλλά, επιπλέον, για να συμβεί ενδεχομένως αυτό το οποίο καταστροφολογικά ισχυρίζεται στην νέα ανακοίνωσή της πρέπει το Ελεγκτικό Συνέδριο να κοινοποιήσει την απόφαση του τμήματος σε έναν έκαστον από τους διοικητές των 112 νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας μας. Έναν – έναν…

Προσκαλεί, άραγε, η ΠΟΕΔΗΝ την ηγεσία του Ελεγκτικού Συνεδρίου να προχωρήσει στην ως άνω κίνηση για πρώτη φορά στα χρονικά;

Ποιος ο λόγος της καταστροφολογικής και τρομολαγνικής αυτής ανακοίνωσης, η οποία είδε το απόγευμα της Πέμπτης 19 Σεπτεμβρίου το φως της δημοσιότητας και γέμισε με ανησυχία όχι μόνον τους εν λόγω 1.100 επικουρικούς γιατρούς σε παράταση, αλλά το σύνολο των γιατρών του ΕΣΥ της χώρας μας;

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

“Στα Δημόσια Νοσοκομεία υπηρετούν 1100 γιατροί οι οποίοι προσλήφθηκαν με προκήρυξη που αφορούσε Ιατρούς σε παράταση (εργασία έως 31.12.2018).
Αναδείξαμε το ζήτημα με τον γιατρό Γυναικολόγο του Νοσοκομείου Χαλκιδικής που δεν πληρώνεται ο μισθός του και οι εφημερίες για οκτώ μήνες.
Εκδόθηκε απόφαση από το Ι Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου 0241/22-7-2019 η οποία ρητώς αναφέρει ότι παρανόμως ο εν λόγω γιατρός ασχολείται πέραν του 24μήνου και εάν συνεχισθεί η παράνομη σύμβασή του που είναι αυτοδικαίως άκυρη και καταβληθούν αποδοχές η Διοίκηση του Νοσοκομείου θα διωχθεί πειθαρχικά. Μάλιστα αναφέρει ότι θα κοινοποιηθεί και στις Εισαγγελικές αρχές. Ως εκ τούτω κινδυνεύουν να διωχθούν και ποινικά οι εκκαθαριστές της μισθοδοσίας.
Η εν λόγω απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν λαμβάνει υπ’ όψιν το ν.4528/2018 άρθρο δεύτερο που καταργεί την τρίμηνη διακοπή μεταξύ δύο διαδοχικών συμβάσεων εφόσον μεσολαβεί διαγωνιστική διαδικασία.
Με την κοινοποίηση της εν λόγω απόφασης απολύονται 1100 Ιατροί από τα Δημόσια Νοσοκομεία και κινδυνεύουν να κλείσουν σημαντικοί τομείς ειδικά στα Περιφερειακά Δημόσια Νοσοκομεία.
Ζητάμε από τον Υπουργό Υγείας με Νομοθετική ρύθμιση να διευθετήσει το εν λόγω σοβαρό ζήτημα. Πολλά Περιφερειακά Νοσοκομεία λειτουργούν μόνο με επικουρικούς γιατρούς. Θα κινδυνέψουν ασθενείς όταν φύγουν”.