Ένα εικονικό φαρμακείο για καλό σκοπό στο Λευκό Πύργο Θεσσαλονίκης

25-09-2019

Ένα εικονικό φαρμακείο θα λειτουργήσει την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, στο χώρο του Λευκού Πύργου. Στο εσωτερικό του θα υπάρχουν τέσσερις θεματικές γωνιές παροχής εξειδικευμένων συμβουλών (“advisory corners”), ενώ εθελοντές φαρμακοποιοί, φορώντας τις άσπρες ποδιές τους, θα δίνουν χρήσιμες οδηγίες στους πολίτες για θέματα όπως Φαρμακευτική Φροντίδα – Συμμόρφωση με τη φαρμακευτική αγωγή, Χρόνια Φλεβική Νόσος, Στοματική Υγιεινή, συμβουλές για εμβόλια και χρόνια νοσήματα, όπως η υπέρταση, ο σακχαρώδης διαβήτης, η χοληστερίνη, κ.ά.
Όλα τα παραπάνω θα συμβούν στο πλαίσιο της εκδήλωσης με σύνθημα «Έλα στο φαρμακείο – Ρώτα το φαρμακοποιό σου» που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Φαρμακοποιού. Το κεντρικό μήνυμα είναι «Ασφαλή και αποτελεσματικά φάρμακα για όλους», καθιστώντας σαφές ότι οι φαρμακοποιοί διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαφύλαξη της ασφάλειας των ασθενών μέσω της βελτίωσης της χρήσης των φαρμάκων και της μείωσης των λαθών στη λήψη τους.
Στόχος του ΦΣΘ είναι η ενημέρωση των συμπολιτών μας για τον ουσιαστικό ρόλο του φαρμακοποιού, μέσω προβολής των υπηρεσιών συμβουλής, συμμόρφωσης και φροντίδας που μπορεί να προσφέρει το φαρμακείο
Εκτός από τα “advisory corners”, θα υπάρχουν και ενημερωτικά σταντ (info desks) εταιρειών των οποίων τα προϊόντα διανέμονται από τα φαρμακεία, ενώ θα δίνεται και ειδικό έντυπο υλικό του ΦΣΘ.