Μεγάλη η ταλαιπωρία των ασθενών στο νοσοκομείο ΚΑΤ

26-09-2019

Δραματική είναι η κατάσταση στο ΚΑΤ το οποίο από τη μία το βράδυ είναι χωρίς βασικές λειτουργίες, όπως τα χειρουργεία ή ακόμα και τα ασανσέρ, λόγω προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση. Σύμφωνα με την πρόεδρο των Εργαζομένων στο νοσοκομείο, Παρασκευή Πάκου, το ΚΑΤ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υποδομής και υποστελέχωσης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104.6, η κα Πάκου, υποστήριξε ότι από την ώρα που εμφανίστηκε το πρόβλημα, το ΚΑΤ λειτουργεί με γεννήτρια, που όμως δεν επαρκεί για να γίνουν βασικά πράγματα. Αποτέλεσμα είναι να αναβάλλονται χειρουργεία και άλλες εξετάσεις, αλλά και να ταλαιπωρούνται ασθενείς και επισκέπτες.

Σύμφωνα με την ίδια, η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη με δεδομένο ότι εδώ και δύο ημέρες έχουν σπάσει σωλήνες της αποχέτευσης στο κεντρικό κτήριο και έτσι, τουλάχιστον σε κάποιους ορόφους η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική

Η κα Πάκου υποστήριξε ότι μέχρι λίγο πριν τις 9 ο διοικητής του ΚΑΤ δεν είχε φτάσει καν στο νοσοκομείο, παρότι η ηλεκτροδότηση είχε πρόβλημα από τα μεσάνυχτα. Κατήγγειλε επίσης ότι εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει θέμα με την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση στο νοσοκομείο.