Κώστας Μπακογιάννης: Ενισχύουμε τα δημοτικά ιατρεία της Αθήνας – Νέες προσλήψεις

27-09-2019

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Με στόχο η λειτουργία των δημοτικών ιατρείων και η προσφορά τους στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας να αποτελέσουν πρότυπο, ο Δήμος Αθηναίων ξεκίνησε ήδη τον επαναπροσδιορισμό  των προτεραιοτήτων τους αλλά και την ενίσχυση τους σε ανθρώπινο δυναμικό.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου συνάντηση του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου, υπεύθυνου για τη διεύθυνση Υγείας Μανόλη Καλαμπόκα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Αθανάσιο Εξαδάκτυλο και τον γενικό γραμματέα του Συλλόγου Γεώργιο Ελευθερίου.

Ο Δήμος Αθηναίων προχώρησε ήδη στην προκήρυξη θέσεων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων και παραϊατρικού προσωπικού  που θα συμβάλουν αποφασιστικά στην καλύτερη λειτουργία των δημοτικών ιατρείων και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των κατοίκων της Αθήνας σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

«Η παροχή  πρωτοβάθμιας υγείας για τις Αθηναίες και τους Αθηναίους αποτελεί  αυτονόητη υποχρέωση  μιας δημοτικής αρχής που έχει αποφασίσει να βρίσκεται στο επίκεντρο της ο άνθρωπος. Το αποδείξαμε φροντίζοντας στην προκήρυξη θέσεων που έγινε ήδη με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να περιληφθούν κατά κύριο λόγο  ιατροί και παραϊατρικό προσωπικό για τα δημοτικά μας ιατρεία. Η συνάντηση με τον πρόεδρο και τον γραμματέα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου είναι μόνο η αρχή μιας συνεργασίας που είμαι βέβαιος πως θα κάνει την προσπάθεια μας ακόμα πιο αποτελεσματική προς όφελος των δημοτών μας» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.