Πεντάωρη στάση εργασίας στο ΕΣΥ από τις 10 έως τις 3 το μεσημέρι

02-10-2019

Πεντάωρη στάση εργασίας στα Νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας, την Πρόνοια, από τις 10 το πρωί έως και τις 3 το μεσημέρι, έχει πραγματοποιήσει για σήμερα Τετάρτη 2 Οκτωβρίου η ΠΟΕΔΗΝ, για την απόσυρση του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου» που περιορίζει – όπως αναφέρει η Ομοσπονδία – Εργασιακά και Συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, Η Κυβέρνηση με το Νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή ως «Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο», επιδιώκει την «πάση θυσία ανάπτυξη» με περαιτέρω περιορισμό των εργασιακών και Συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Τα Νοσοκομεία είναι 24ώρης λειτουργίας με την πλειοψηφία του Προσωπικού να βρίσκεται στα τμήματα λόγω σοβαρών ελλείψεων Προσωπικού αναφέρει και ερωτά: «Πως είναι δυνατόν να ληφθεί απόφαση για απεργία με την συμμετοχή του 50% των μελών στη Γενική Συνέλευση όπως ορίζει ο απεργοκτόνος νόμος ΣΥΡΙΖΑ;»

Και συνεχίζει:

«Πως είναι δυνατόν να συμμετάσχει στη ψηφοφορία ηλεκτρονικά ένας συνάδελφος όταν δεν θα συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση να διαμορφώσει άποψη ή να πείσει τους συναδέλφους για την αναγκαιότητα μιας απεργίας;».

Όπως τονίζει «τα μητρώα μελών των Σωματείων μας είναι πεντακάθαρα. Οι κρατήσεις των συνδρομών των μελών μας γίνονται απευθείας από την μισθοδοσία. Δεν πρόκειται η ΠΟΕΔΗΝ να δεχθεί κανέναν περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Θα είμαστε στο δρόμο όποτε χρειάζεται με αποφάσεις των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και της ΠΟΕΔΗΝ. Δεν θα επιτρέψουμε την περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων».

Στο πλαίσιο αυτό, η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί:

· Να μην κατατεθεί προς ψήφιση το εν λόγω Νομοσχέδιο

· Ανάκτηση των δικαιωμάτων (μισθολογικών, εργασιακών, συνδικαλιστικών κλπ) που απολέσαμε τα χρόνια των μνημονίων.