Διαρκώς βελτιούμενη βαίνει η κατάσταση της υγείας του Πέτρου Τατσόπουλου – Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν

03-10-2019

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Πολύ καλά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του πρώην βουλευτή και συγγραφέα Πέτρου Τατσόπουλου, ο οποίος νοσηλεύται για τρίτο εικοσιτετράωρο στην καρδιοχειρουργική μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου της Αθήνας “Ιπποκράτειο”, μετά από μία επιτυχή, αλλά πολύωρη, πολύ δύσκολη και ιδιαιτέρως περίπλοκη καρδιοχειρουργική επέμβαση για την ανάταξη διαχωριστικού ανευρύσματος αορτής, το οποίο υπέστη.

Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς του, εάν η κατάσταση της υγείας του Πέτρου Τατσόπουλου συνεχίσει να εξελίσσεται τόσο καλά, τότε αναμένεται να εξέλθει την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου της καρδιοχειρουργικής ΜΕΘ και να συνεχίσει τη νοσηλεία του σε συμβατικό θάλαμο νοσηλείας του “Ιπποκρατείου”.

Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν:

“Σε συνέχεια προηγουμένων Δελτίων Τύπου, ως προς την  πορεία της υγείας του κ. Πέτρου Τατσόπουλου, ο οποίος χειρουργήθηκε επειγόντως την 1.10.19 για την αποκατάσταση Οξέος Διαχωρισμού Ανιούσης Αορτής, ανακοινώνονται τα εξής :

  • Ο ασθενής εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης και συνεχίζει να βρίσκεται σε σταθερή Αιμοδυναμική κατάσταση.
  • Διανύει το δεύτερο 24ωρο εκτός μηχανικού αερισμού, υποστηρίζεται με μάσκα οξυγόνου και όλα τα λοιπά  συστήματα λειτουργούν καλώς.

Μετά την πάροδο του επομένου 24ώρου θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση”.