EKAB: Αλλαγές στη διοίκηση φέρνει η συγχώνευση με το ΕΚΕΠΥ

25-10-2019

Νέο οργανωτικό σχέδιο προωθεί η διοίκηση του ΕΚΑΒ, μετά και τη συγχώνευση του Κέντρο με το ΕΚΕΠΥ. Το σχέδιο προβλέπει την ενίσχυση των δομών υγείας στην περιφέρεια, με στόχο την πληρέστερη παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας ανά νομό.

Στο πλαίσιο αυτό, σε πρώτο στάδιο, εξετάζεται το ενδεχόμενο εύρεσης για το ΕΚΑΒ, από την Περιφέρεια, σημείου στέγασης νέου Τομέα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έτσι ώστε να επιτευχθεί η βελτιστοποίηση της ανταπόκρισης σε επείγοντα περιστατικά στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στην περαιτέρω ενίσχυση του Οργανισμού με τον απαιτούμενο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (απινιδωτές κλπ), ειδικά για την αντιμετώπιση και τη διαχείριση εκτάκτων αναγκών κρίσεων σε νομούς της Περιφέρειας.

Παράλληλα, η διοίκηση του ΕΚΑΒ «ξεπάγωσε» τη διαδικασία προμήθειας 15 πλήρως εξοπλισμένων ασθενοφόρων για τις ανάγκες της Κεντρικής Μακεδονίας. Η σχετική προμήθεια είχε προκηρυχθεί τον Ιούνιο του 2017, αλλά μόλις τον Ιούλιο του 2018 ολοκληρώθηκε η εκδίκαση των ενστάσεων εμπλεκομένων εταιρειών. Εφόσον δεν υπάρξουν νέες ενστάσεις από τις εμπλεκόμενες εταιρείες, η προμήθεια αυτών των ασθενοφόρων ενδέχεται να γίνει στα μέσα του 2020.