Σεξ: Αυτοί είναι οι 7 λόγοι που καταπολεμά τη γήρανση

γυναίκα ξαπλωμένη στο κρεβάτι κατά την διάρκεια του σεξ
02-07-2020

Οι έρευνες που έχουν δείξει τις ευεργετικές ιδιότητες του σεξ στην υγεία μας είναι αμέτρητες. Ένα από τα συμπεράσματα που έχουν βγεί από τις δεκάδες έρευνες είναι πως το εκτός των άλλων, μειώνει και τον ρυθμό γήρανσης του οργανισμού μας. Γιατί όμως; Με ποιον τρόπο;

Οι 7 επιστημονικοί λόγοι που το σεξ καταπολεμά την γήρανση

Αυξάνει τα οιστρογόνα

Τα οιστρογόνα μιας γυναίκας, τα οποία την προστατεύουν από τις καρδιακές παθήσεις, μειώνονται φυσιολογικά με την ηλικία. Κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης, αυτές οι γυναίκες αυξάνονται κατακόρυφα.

Αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου

Το κολλαγόνο διατηρεί το δέρμα ελαστικό και σφριγηλό, απομακρύνοντας τον κίνδυνο σχηματισμού λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Όσο περισσότερο κολλαγόνο παράγει το σώμα σας, τόσο πιο φρέσκια, λαμπερή και νεανική δείχνει η επιδερμίδα σας.

Το σεξ βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος

Η καλή κυκλοφορία του αίματος σας κάνει να δείχνετε νεότεροι, καθώς βοηθάει να φτάσει περισσότερο οξυγόνο στο δέρμα. Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, παράγεται ιδρώτας μέσω του οποίου το σώμα αποβάλλει τις τοξίνες.

Βοηθά στην απώλεια βάρους

Μισή ώρα σεξ σας βοηθά να κάψετε μέχρι και 85 θερμίδες.

Το σεξ είναι φυσικό αντικαταθλιπτικό

Ο οργασμός προκαλεί απελευθέρωση ενδορφινών, νευροδιαβιβαστών που προκαλούν αίσθημα ευφορίας, μετριάζουν την όρεξη και ενισχύουν την ανοσολογική απόκριση του οργανισμού. Όταν τα επίπεδα των ενδορφινών στο σώμα είναι υψηλά, νιώθετε λιγότερο πόνο, γεγονός που βοηθάει όσους πάσχουν από μυοσκελετικούς πόνους λόγω αρθρίτιδας ή άλλων παθήσεων.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που κάνουν σεξ τουλάχιστον μία ή δύο φορές την εβδομάδα, παράγουν περισσότερη ανοσοσφαιρίνη-Α (IgA), η οποία είναι ένα αντίσωμα που σας προστατεύει από τη γρίπη, τα κρυολογήματα και άλλες λοιμώξεις.

Το σεξ ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Biological Psychology έδειξε ότι όταν οι συμμετέχοντες έκαναν σεξ πριν υποβληθούν σε μια αγχωτική κατάσταση, η αρτηριακή τους πίεση δεν αυξανόταν τόσο, όσο εκείνων που απείχαν από τη συνουσία. Τα αποτελέσματα ήταν τα ίδια τόσο για τους άνδρες όσο και τις γυναίκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Ποια είναι τα οφέλη όταν γίνεται καθημερινά