ΠΕΙΚ: Σε οικονομική ασφυξία οι κλινικές

30-10-2019

Σε οικονομική ασφυξία οδηγούνται οι ιδιωτικές κλινικές, λόγω της έλλειψης ρευστότητας από τα μέτρα των Clawback και Rebate. Ενδεικτικό είναι ότι μία ακόμη Κλινική, η 45η από το 2008, διέκοψε τη λειτουργία της σε κεντρικότατο σημείο της Αθήνας εξαιτίας της οικονομικής αιμορραγίας.

Άλλες δύο Κλινικές στην Κρήτη πουλήθηκαν σε ξένα funds, σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών. Μάλιστα σε ανακοίνωσή της η ΠΕΙΚ κατηγορεί την κυβέρνηση για τη δραματική συρρίκνωση του κλάδου, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Η αναπτυξιακή πολιτική της Κυβέρνησης έχει απτά αποτελέσματα…».

Σε πρόσφατη συνάντηση που είχε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης με την αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κα Καρποδίνη, οι Κλινικάρχες –μεταξύ άλλων- επανέφεραν το θέμα της ημερήσιας αποζημίωσης καθώς των περικοπών του ιατρικού ελέγχου και των υποβαλλόμενων ενστάσεων ενώ υπογράμμισαν την αναγκαιότητα της υπογραφής νέας σύμβασης. Η κα Καρποδίνη επέδειξε διάθεση άμεσης επίλυσης των προβλημάτων και συνεργασίας σε διαφόρους τομείς ενώ το επόμενο διάστημα η ΠΕΙΚ θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια.