Επίθεση από τους εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ κατά του προεδρείου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου

07-11-2019

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Για σκόπιμες λαθροχειρίες, σχετικά με το πραγματικό ύψος των λειτουργικών δαπανών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), κατηγορεί την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΕΟΠΥΥ το προεδρείο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Συγκεκριμένα, η αιχμηρή ανακοίνωση του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΟΠΥΥ έχει ως εξής:

“Στην προηγούμενη ανακοίνωση μας είχαμε αναρωτηθεί αν ο ΠΙΣ έχει πέσει θύμα παραπληροφόρησης ή αν πίσω από τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας κρύβονται συμφέροντα που επιθυμούν με κάθε τρόπο να υποβαθμίσουν τη λειτουργία του Οργανισμού. Μετά από την αναθεώρηση του ποσού από τα 800 εκ. ευρώ στα 544 εκατ. Ευρώ, έκαναν το λάθος να αποκαλύψουν την πηγή, την κατ’ εκτίμηση ανάλυση για το έτος 2017 της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Παραθέτουμε το παρακάτω link για να μπείτε και να διαπιστώσετε το μέγεθος της εσκεμμένηςπαραπληροφόρησης που επιχειρείται

(http://www.statistics.gr/el/infographic-sha-2017).

Είναι εμφανές ότι το ποσό των 544 εκ. ευρώ αφορά το σύνολο των λειτουργικών εξόδων όλων των δομών υγείας (Νοσοκομεία ΕΣΥ, Κέντρα Υγείας, Μονάδες Υγείας κτλ) και εμπεριέχει και ιδιωτικές δαπάνες και όχι μόνο κρατικές. Ολοφάνερη διαστρέβλωση της πραγματικότητας!!!!!!!!!!!!!
Καλούμε λοιπόν τη δικαιοσύνη να παρέμβει και να διερευνήσει ποια συμφέροντα βρίσκονται πίσω από την πρωτοφανή επίθεση σε έναν από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς Οργανισμούς στην Ευρώπη.
Αλλά για να μπούμε στην ουσία της διαφάνειας, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το ποσό των 5 δις ευρώ !!!!!!!!!!! που βγάζουν από την τσέπη τους οι Έλληνες πολίτες για την περίθαλψη τους. Αυτά τα χρήματα σε μεγάλο ποσοστό ενισχύουν το εισόδημα αυτών που διαμαρτύρονται σήμερα για το υψηλό claw back. Μήπως με τον έλεγχο αυτής της τεράστιας δαπάνης εξασφαλιστούν τεράστια κεφάλαια για τη χρηματοδότηση του συστήματος και την οριστική εξάλειψη του claw back;
Είναι αναγκαίο να αποτυπωθεί άμεσα που δαπανώνται αυτά τα χρήματα και αν οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι αντίστοιχης ποιότητας. Όπως αναφέραμε και στην προηγούμενη ανακοίνωση διεκδικούμε την αναβάθμιση του ΕΟΠΥΥ ως έναν Οργανισμό που θα είναι ο θεματοφύλακας της υγείας των πολιτών, έναν Οργανισμό που θα βρίσκεται δίπλα στον πολίτη και παράλληλα θα διαφυλάττει το Δημόσιο Συμφέρον.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι όλοι οι πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την παροχή υπηρεσιών από παρόχους, αλλά και με αλόγιστες χρεώσεις που γίνονται, να προσφεύγουν αμέσως στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ.

Μόνο με την ενίσχυση των ελέγχων και σε συνεργασία με τους ασφαλισμένους μας θα μπορέσουμε να περιορίσουμε
την οικονομική τους αιμορραγία και την εξασφάλιση τεράστιων ποσών για την χρηματοδότηση του συστήματος και την οριστική εξάλειψη του claw back.

Περιμένουμε την παρέμβαση του εισαγγελέα για να φανεί η αλήθεια”.