Θεόδωρος Σκυλακάκης: Λάθος του ΣΥΡΙΖΑ η προσμέτρηση των δαπανών νοσηλείας για μετανάστες στα έξοδα της γενικής κυβέρνησης

12-11-2019

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Στους Έλληνες φορολογούμενους μετακύλησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το βάρος της νοσοκομειακής περίθαλψης προσφύγων και μεταναστών αν και, όπως υποστήριξε ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, θα έπρεπε να εξαιρεθούν.

Κατά την συζήτηση του απολογισμού της εκτέλεσης των προϋπολογισμών των προηγούμενων ετών στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής υποστήριξε πως λόγω «λαθών επιμέλειας» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσμετρούσε τις δαπάνες νοσοκομειακής περίθαλψης μεταναστών και προσφύγων στις συνολικές δαπάνες της κυβέρνησης, αυξάνοντας με τον τρόπο αυτό τα έξοδο και άρα τις φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών.

«Υπήρχαν και λάθη επιμέλειας όπως στα νοσοκομεία που δεν κατέγραφαν τις μεταναστευτικές και προσφυγικές δαπάνες και δεν έβγαιναν από τις δαπάνες της κυβέρνησης όπως μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της συμφωνίας. Στα στοιχεία που πήραμε και ρωτήσαμε τα νοσοκομεία σχετικά μας είπαν για παράδειγμα ότι στο νοσοκομείο Λέσβου δεν υπήρχαν καταγραμμένες δαπάνες για μετανάστες και πρόσφυγες. Υπολογίστε ότι αυτά είναι λεφτά που φορολογούμε τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά.