ΚΕΘΕΑ: Την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

13-11-2019

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), η οποία προβλέπει το διορισμό των μελών του Δ.Σ. του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) από το υπουργείο Υγείας, με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια να έχει αφήσει το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα υπόνοιες για νέες αποκαλύψεις σχετικά με την κατάσταση, η οποία επικρατεί στο εσωτερικό του Κέντρου.

Υπενθυμίζεται ότι, στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, υπέρ της ΠΝΠ έχουν ψηφίσει οι βουλευτές της Ν.Δ., την καταψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜΕΡΑ25, ενώ οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια.

Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ έδωσαν την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου συνέντευξη Τύπου, στην οποία υποστήριξαν μεταξύ άλλων ότι είναι «συνεχείς οι προσπάθειες σπίλωσης του ΚΕΘΕΑ από την κυβέρνηση, με όρους αυριανισμού και αντιστροφής της λογικής».

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ανακοινώθηκε “η συγκρότηση Επιτροπής Υποστήριξης του έργου και των αρχών του ΚΕΘΕΑ, βάσει σχετικής απόφασης που έλαβε η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού τον Οκτώβριο του 2019.  Η Επιτροπή αποτελείται από εκπροσώπους όλων των μερών που συγκροτούν τη Γενική Συνέλευση: μέλη της  επανένταξης, γονείς, εργαζόμενους και επίτιμα (πρώην) μέλη του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ”.