Μακιγιάζ: Κάνει να ξεβάφεσαι με μωρομάντηλα ή όχι;

γυναίκα βγάζει το μακιγιάζ της με μαντηλάκια
15-11-2019

Πολλές φορές τα μωρομάντηλα είναι η εύκολη και γρήγορη λύση να βγάλουμε από το πρόσωπο μας το μακιγιάζ. Είναι όμως και η καλύτερη για το δέρμα μας;

Δεν υπάρχει μελέτη που να έχει αποδείξει πως τα μωρομάντηλα κάνουν κακό στο δέρμα του προσώπου μας. Είναι όμως τόσο απαλά που μάλιστα, μπορεί να μην καθαρίσουν αποτελεσματικά το δέρμα σου από ρύπους, μακιγιάζ και σμήγμα. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις πάρα πολλά για να καταφέρεις όντως να καθαρίσεις το δέρμα σου καλά. Κι αυτό είναι ασύμφορο. Δεν είναι όμως αυτός ο λόγος γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείς μωρομάντηλα για τον καθαρισμό σου!

Μπορεί να είναι μία οικονομική και εύκολη λύση. Το δέρμα των γυναικών που βάφονται κιόλας όμως έχει άλλες, πιο αυξημένες ανάγκες. Ο καθαρισμός λοιπόν με οποιοδήποτε μαντηλάκι, είτε αυτό είναι μωρομάντηλο ή μαντηλάκι καθαρισμού, πρέπει να αποτελεί αποκλειστικά λύση ανάγκης. Για ένα βράδυ ναι, μπορεί ένα μωρομάντηλο (ή και δέκα) να αντικαταστήσει το σαπούνι σου αλλά δεν είναι κάτι που μπορείς να κάνεις καθημερινά… Αν φυσικά θέλεις όμορφη επιδερμίδα! Άσε λοιπόν τον καθαρισμό με μωρομάντηλα στα μωρά και αναζήτησε πιο ενήλικες λύσεις!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Μακιγιάζ: Κάθε πότε πρέπει να καθαρίζετε τα βουρτσάκια του μέικ-απ