Στρες: Αυτές είναι οι 3 τροφές που το διώχνουν

νεαρή γυναίκα πιάνει το κεφάλι της από το στρες
22-11-2019

Το άγχος και το στρες είναι ένα συχνό φαινόμενο στην καθημερινότητα πολλών ανθρώπων. Υπάρχουν, ωστόσο, διάφοροι τρόποι για να το περιορίσετε και ένας από αυτούς βρίσκεται στις τροφές που καταναλώνουμε.

Αυτές είναι οι τρεις τροφές που διώχνουν το στρες

Τροφές με μαγνήσιο

Το κακάο, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το αβοκάντο, τα καρύδια και οι σπόροι, είναι τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο. Ένα μέταλλο που καταστείλει τις ορμόνες που ευθύνονται για την εκδήλωση του άγχους, όπως είναι η κορτιζόλη και η αδρεναλίνη.

Προβιοτικά

Τα προβιοτικά, τα καλά βακτήρια που υπάρχουν στο έντερο συμβάλλουν στην ενίσχυση του πεπτικού και στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Ο εγκέφαλος και το έντερο συνδέονται. Έτσι, όταν υπάρχει κάποια ανισορροπία στα βακτήριά του, παράγονται ορμόνες που ευθύνονται για την εκδήλωση του στρες.

L-θεανίνη

Η σκόνη matcha, τα ροφήματα βοτάνων και τα μανιτάρια είναι πηγές L-θεανίνης, μιας ένωσης που μειώνει τα υψηλά επίπεδα στρες, αυξάνει την γνωστική ικανότητα και ρυθμίζει τη λειτουργία των νευροδιαβιβαστών του εγκεφάλου. Η L-θεανίνη αυξάνει επίσης την παραγωγή της σεροτονίνης, της ντοπαμίνης και του GABA (γ-αμινοβουτυρικό οξύ), δύο νευροδιαβιβαστών που συμβάλλουν στην χαλάρωση του νευρικού συστήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Στρες: Πότε χρησιμοποιεί ψυχοσωματικά συμπτώματα