Κρυολόγημα: Αυτές είναι οι 3 τροφές που θα απαλύνουν τα συμπτώματα

γυναίκα φυσάει τη μύτη της επειδή έχει κρυολόγημα
28-11-2019

Έχουμε μπει για τα καλά στον χειμώνα και δυστυχώς το πρώτο κύμα κρυολογήματος μας έχει ήδη επισκεφτεί. Όσο κι αν προσέχουμε δεν είναι πάντα εύκολο να το αποφύγουμε το κρυολόγημα. Η σωστή διατροφή όμως αποτελεί βασικό «όπλο» για να εξασφαλίσουμε ταχύτερη ανάρρωση και να επιστρέψουμε όσο το δυνατόν πιο άμεσα στις δραστηριότητές μας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Guardian, υπάρχουν 3 τροφές που χρειάζεται ο οργανισμός σου για να αναρρώσει πιο γρήγορα. Η κοτόσουπα, το σκόρδο και ένα κομμάτι κέικ είναι ό,τι πρέπει για να νιώσεις καλύτερα.

Οι 3 τροφές που διώχνουν το κρυολόγημα

Κέικ

Συνήθως όταν αντιμετωπίζουμε μια γρίπη ή ένα κρυολόγημα θέλουμε να φάμε κάτι που θα μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα. Επειδή το σώμα μας χρειάζεται ενέργεια, ένα κομμάτι απλού κέικ (χωρίς σοκολάτα) είναι ο,τι καλύτερο για comford food. O όρος «comfort food», που χρησιμοποιείται κατά κόρον στην Αμερική, χρησιμοποιείται για να δηλώσει το φαγητό που βοηθάει τον καθένα από εμάς να νιώσει καλύτερα μετά από μια δύσκολη ημέρα. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα κομμάτι γευστικού κέικ που θα μας φτιάξει τη διάθεση.

Κοτόσουπα

Υπάρχει λόγος που όταν ήμασταν παιδιά, η μαμά πάντα μας έφτιαχνε κοτόσουπα όταν αρρωσταίναμε. Η σούπα είναι ζεστή και καταπραϋντική, καθιστώντας την σημαντική πηγή ενυδάτωσης, ιδίως αν έχετε πονόλαιμο. Μελέτες έχουν δείξει ότι ένα πλούσιο μπολ με κοτόσουπα μπορεί να βοηθήσει στο να μειωθεί η ρινική συμφόρηση και ανακουφίζει από τα συμπτώματα του κρυολογήματος.

Το κοτόπουλο παρέχει πρωτεΐνη που είναι σημαντική για την ανάκτηση των δυνάμεών μας όταν έχουμε αρρωστήσει. Ακόμη και ο ατμός από την ζεστή κοτόσουπα είναι ευεργετικός καθώς ο ατμός μπορεί να ανοίξει τους αεραγωγούς, διευκολύνοντας την αναπνοή. Η κοτόσουπα είναι θρεπτική και ενυδατική και είναι από τις πρώτες μας επιλογές όταν αρρωσταίνουμε.

Σκόρδο

Οι αντιμικροβιακές ουσίες του σκόρδου είναι γνωστές. Ερευνες έχουν διαπιστώσει ότι το σκόρδο μπορεί όντως να μας προστατεύει από τα κρυολογήματα και να μας κάνει να αναρρώνουμε ταχύτερα. Mάλιστα, οι άνθρωποι οι οποίοι παίρνουν, σε ημερήσια βάση, διατροφικό συμπλήρωμα σκόρδου, φαίνεται να διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να προσβληθούν από το κοινό κρυολόγημα. Δεν είναι η μυρωδιά του σκόρδου που θα διώξει τα βακτήρια και τους ιούς από τον οργανισμό, αλλά η αλισίνη, μια από τις ισχυρότερες θειούχες ουσίες που περιέχει το σκόρδο με σημαντική αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Κρυολόγημα ή γρίπη; Γιατί δυσκολευόμαστε να τα ξεχωρίσουμε