30 χρόνια AstraZeneca Ελλάδας

09-12-2019

Προσηλωμένη στην προαγωγή της καινοτόμου επιστημονικής έρευνας η AstraZeneca Ελλάδας το 2018 επένδυσε περισσότερα από €4 εκατ. για τη διενέργεια κλινικών μελετών. Εδώ και τρεις δεκαετίες η βιοφαρμακευτική εταιρεία έχει προσφέρει στους Έλληνες ασθενείς 113 καινοτόμα φάρμακα για την αντιμετώπιση σοβαρών παθήσεων, ενώ 10 ακόμη αναμένονται μέχρι το 2022.

Η φετινή χρονιά αποτελεί ορόσημο για την AstraZeneca Ελλάδας, καθώς γιορτάζει τη συμπλήρωση των 30 χρόνων λειτουργίας της. 30 χρόνια συμβάλλει ουσιαστικά στην Υγεία και βρίσκεται δίπλα στον Έλληνα ασθενή, προσφέροντας καινοτόμες θεραπείες που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής χιλιάδων ανθρώπων.

30 ΧΡΟΝΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, 30 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΣΘΕΝΗ

Εδώ και τρεις δεκαετίες, η βιοφαρμακευτική εταιρεία, συμβάλλει σημαντικά στη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας και της εγχώριας οικονομίας. Το 2018 πάνω από 12 εκατ. συσκευασίες φαρμάκων της χρησιμοποιήθηκαν από Έλληνες ασθενείς. Ο κύκλος εργασιών της ανήλθε στα €125 εκατ., οι εκπτώσεις και οι επιστροφές στο σύστημα υγείας ανήλθαν στα €32 εκατ., ενώ οι εργοδοτικές εισφορές στα €2,2 εκατ. Ταυτόχρονα, οι επενδύσεις για κλινικές μελέτες στην Ελλάδα αυξάνονται κάθε χρόνο, προσφέροντας πρόσβαση στις καινοτόμες θεραπείες της σε ολοένα περισσότερους ασθενείς.

Η εταιρεία απασχολεί συνολικά 200 εργαζόμενους, στα κεντρικά γραφεία στο Μαρούσι και στο υπερσύγχρονο Κέντρο Διανομής Φαρμάκων στον Ασπρόπυργο Αττικής και έχει καταφέρει να δημιουργήσει για όλους τους εργαζόμενους ένα εξαιρετικό περιβάλλον εργασίας. Οι νέες εγκαταστάσεις της σχεδιάστηκαν, βάσει των αρχών της εργασιακής στρατηγικής iWORK, ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο βελτιωμένη εργασιακή καθημερινότητα στους εργαζομένους της.

Με απόλυτη προσήλωση στους 3 βασικούς πυλώνες που αποτελούν τον «πυρήνα» των δραστηριοτήτων της, την Καινοτομία, την Αξιοπιστία και την κοινωνική Υπευθυνότητα, η AstraZeneca Ελλάδας, γιορτάζει φέτος τη συμπλήρωση των 30 χρόνων λειτουργίας της στη χώρα μας. Οι αξίες «ακολουθούμε την Επιστήμη», «δίνουμε προτεραιότητα στον Ασθενή», «στοχεύουμε στη Νίκη», «κάνουμε το Σωστό», «έχουμε επιχειρηματικό Πνεύμα», είναι αυτές που καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και αποτυπώνουν τη φιλοσοφία τόσο της εταιρείας όσο και των εργαζομένων της.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Για την AstraZeneca, η καινοτομία είναι μία έννοια συνυφασμένη με την ανάπτυξη. Είναι η κινητήριος δύναμη για να κάνει πράξη το όραμά της και να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων. Τα τελευταία 30 χρόνια έχει προσφέρει στους Έλληνες ασθενείς 113 καινοτόμα φάρμακα για την αντιμετώπιση σοβαρών παθήσεων, επικεντρώνοντας την έρευνά της στις αναπνευστικές, καρδιαγγειακές, νεφρικές, μεταβολικές και ογκολογικές παθήσεις.

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της μακροχρόνιας επένδυσης στη διενέργεια κλινικών μελετών και της συστηματικής υποστήριξης του ερευνητικού έργου Ελλήνων επιστημόνων και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων. Τα τελευταία χρόνια υλοποίησε 28 κλινικές μελέτες, σε συνεργασία με 450 ερευνητές, για θεραπείες σοβαρών νοσημάτων.

Χαρακτηριστικό της προσήλωσής της στην προαγωγή της καινοτόμου επιστημονικής έρευνας αποτελεί το γεγονός ότι μόνο το 2018, η AstraZeneca Ελλάδος επένδυσε περισσότερα από 4 εκατ. ευρώ για τη διενέργεια κλινικών μελετών.

ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ

Τριάντα χρόνια το όνομα AstraZeneca έχει καταστεί συνώνυμο των καινοτόμων και αξιόπιστων φαρμάκων. Το αποδεικνύουν άλλωστε και τα 3 Βραβεία Prix Galien με τα οποία διακρίθηκε τα τελευταία χρόνια, αλλά κυρίως οι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ασθενείς που έχει βοηθήσει να αποκτήσουν καλύτερη ποιότητα ζωής. Διότι για όλους στην AstraZeneca, προτεραιότητα έχει ο ασθενής.

Οι δράσεις της αποσκοπούν στην κάλυψη των αναγκών των ασθενών και στη διασφάλιση της απρόσκοπτης και έγκαιρης πρόσβασης στις απαραίτητες θεραπείες, όπως τα 3 συνεχιζόμενα Προγράμματα πρώιμης πρόσβασης, αλλά και τα 3 που βρίσκονται υπό έγκριση, το Πρόγραμμα υποστήριξης ασθενών με διαβήτη τύπου 2 και τα Προγράμματα ελέγχου μεταλλάξεων για τον καρκίνο του πνεύμονα και τον καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών, από τα οποία έχουν ωφεληθεί χιλιάδες Έλληνες.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ

H AstraZeneca, ως μία κοινωνικά Υπεύθυνη εταιρεία, καλύπτει πραγματικές ανάγκες των συνανθρώπων μας και στηρίζει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Αυτό το επιτυγχάνει, μέσα από τη δωρεά φαρμακευτικών σκευασμάτων για την ανακούφιση ανθρώπων που δοκιμάζονται από φυσικές καταστροφές, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζοντας το έργο Κοινωφελών Μη Κυβερνητικών Οργανισμών μέσω της εθελοντικής εργασίας, προσφοράς ειδών πρώτης ανάγκης ή υλικού εξοπλισμού. Η τελευταία τέτοιου είδους πρωτοβουλία, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, με τη δωρεά εξοπλισμού γραφείου από τις προηγούμενες εγκαταστάσεις της σε 30 Οργανισμούς – μέλη του δικτύου ΔΕΣΜΟΣ.

Ακόμα, επιχορηγεί διαγνωστικές εξετάσεις ασθενών σε οικονομική αδυναμία, υλοποιεί δράσεις και εκστρατείες ενημέρωσης για την πρόληψη σοβαρών παθήσεων, όπως ο καρκίνος, η ΧΑΠ και το άσθμα και προσπαθεί να μειώνει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, εντάσσοντας την ανακύκλωση και την υιοθέτηση «πράσινων» τακτικών στην καθημερινότητά της. Σε αυτό το πλαίσο, εγκαινίασε το τετραετές πρόγραμμα «Προστατεύουμε το περιβάλλον… με πράξεις», αποδεικνύοντας την περιβαλλοντική ευσυνειδησία της… στην πράξη, «αφαιρώντας» 450 κιλά απορριμμάτων από 5 ακτές της χώρας.

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ

Η AstraZeneca, μέσω της καινοτόμου επιστημονικής έρευνας, συνεχίζει να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη.

Η ανάπτυξη θα υποστηριχτεί από ένα διευρυμένο πρόγραμμα κλινικών μελετών, καθώς η συνέχιση της έρευνας για την ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων και εξατομικευμένων θεραπειών βρίσκεται στο επίκεντρο της μελλοντικής στρατηγικής της.

Στα επόμενα 4 χρόνια σκοπεύει να θέσει σε κυκλοφορία 10 νέες καινοτόμες θεραπείες οι οποίες στοχεύουν σε 21 ενδείξεις.