ΕΟΔΥ: Δείτε που μπορείτε να κάνετε το rapid test για τον HIV/AIDS – Παγκόσμια Ημέρα AIDS η Κυριακή

30-11-2019

Του Βασίλη Βενιζέλου

 

Δράσεις με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για υιοθέτηση υγιέστερων και ασφαλέστερων στάσεων ζωής, θα πραγματοποιήσει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV/AIDS, Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019.

Στην Αθήνα, στο Γκάζι- Μετρό Κεραμεικός, την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, από τις 09.00-22.00 στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μέσω της Κινητής Μονάδας θα μοιράζει ενημερωτικό υλικό και προφυλακτικά. Η ενημερωτική παρέμβαση θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή της ΜΚΟ HelMSIC. Θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα ελέγχου για τον HIV, με γρήγορη εξέταση (rapid test), καθώς και υπηρεσίες συμβουλευτικής για τον ιό.

Εξάλλου την Παρασκευή 29.11.19, το Σάββατο 30.11.19 και την Κυριακή 01.12.19 Ομάδες Εργασίας θα επισκεφτούν bar και café του κέντρου της Αθήνας από τις 20.00-03.00 για ενημέρωση και διανομή σχετικού υλικού.

Στη Θεσσαλονίκη ο Περιφερειακός Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας Βορείου Ελλάδος για 19η συνεχόμενη χρονιά έχει προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων στο κέντρο της πόλης. Στην Πλατεία Αγίας Σοφίας και ώρα 12:00-19:00 θα πραγματοποιείται ενημέρωση του γενικού πληθυσμού της πόλης και των επισκεπτών της, σε θέματα που αφορούν στον HIV/AIDS και θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό του Ε.Ο.Δ.Υ. και των συμμετεχόντων φορέων. Παράλληλα μουσικοί και χορευτικοί συντελεστές, όπως της χορευτικής ομάδας SALSA του ΑΠΘ στις 14:30 και στις 18:00 και της ομάδας κρουστών Paranauê, θα στείλουν το μήνυμα της ημέρας, μέσα από τις δικές τους παραστάσεις.