Γυμναστική: Δυο στους πέντε 40χρονους Αμερικανούς αισθάνται πολύ μεγάλοι για να γυμναστούν

νεαρός άνδρας στο γυμναστήριο σηκώνει βάρη και κάνει γυμναστική
04-12-2019

Όσο και να ξέρουμε πως η γυμναστική κάνει καλό στο σώμα και το νου, οι περισσότεροι μένουμε μακριά από τα γυμναστήρια. Τώρα, νέα έρευνα δείχνει πως σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί στην ηλικία των 40 αισθάνονται ήδη μεγάλοι για να πάνε στο γυμναστήριο.

Η έρευνα

Η έρευνα, που διεξήχθη για λογαριασμό της εφαρμογής «Freeletics», δείχνει επίσης πως οι Αμερικανοί θα επικαλεστούν οποιαδήποτε δικαιολογία για να γλυτώσουν την προπόνηση.

  • Το 10% υποστηρίζει ότι δεν πήγε στην προπόνηση επειδή ο καιρός ήταν πολύ ωραίος.
  • Ένα 23% δήλωσε ότι είχε φάει πολύ ως δικαιολογία για να μην αθληθεί.
  • Το 15% ότι απορροφήθηκε με το Netflix.

Έξι στους δέκα Αμερικανούς υποστηρίζουν ότι θέλουν να «κτίσουν» σώμα στο γυμναστήριο. Την ίδια ώρα, δύο στους πέντε παραδέχονται ότι αισθάνονται «πολύ μεγάλοι » για να αθλούνται τακτικά. Στην πραγματικότητα, έρευνα που διεξήχθη σε δείγμα 2 χιλιάδων ενηλίκων διαπίστωσε ότι, κατά μέσο όρο, σε ηλικία 41 ετών, πολλοί ενήλικες αισθάνονται μεγάλοι σε ηλικία για να γυμναστούν σε τακτική βάση.

Η γυμναστική και η ηλικία

Αλλά η ηλικία είναι ένα από τα πολλά εμπόδια που απαριθμούν οι ερωτηθέντες για να αποφύγουν το γυμναστήριο. Το πιο κοινό πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει χρόνος. Το 42% υποστηρίζει ότι το βεβαρημένο πρόγραμμά τους είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο παραμελούν το σώμα τους.

Αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους, όπως υποστηρίζουν, δεν προλαβαίνουν να γυμναστούν, το 25% των Αμερικανών λέει ότι έμεινε μέχρι αργά στη δουλειά ενώ για το 36% ότι έχει πάρα πολλή δουλειά. Η πιο συνηθισμένη δικαιολογία είναι πως ήταν «πολύ κουρασμένοι» για να αθληθούν (56%).

Ο μέσος Αμερικανός έχει μόνο 89 λεπτά ελεύθερου χρόνου καθημερινά και αθλείται δύο φορές την εβδομάδα. Η πλειοψηφία (69%) των ερωτηθέντων πιστεύει ότι, ένα καλύτερο πρόγραμμα άσκησης θα τους βοηθήσει να κόψουν τις κακές συνήθειες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Γυμναστική: Είναι καλύτερη πριν ή μετά το φαγητό;